Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Partneri z vlády pozametali pred prahom SDKÚ, tvrdí Dzurinda

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda považuje dnešné odvolanie Anny Bubeníkovej za čistú politiku pred parlamentnými voľbami.

„Tak si to vyhodnotili naši koaliční partneri, že je to pre nich výhodné, berieme na vedomie,“ povedal Dzurinda s tým, že dnes sa rozhodli poupratovať u nich. „Tak očakávam, že si teraz začnú upratovať oni sami doma. Možnože zajtra ráno by pán minister Lipšic mohol začať so svojím najbližším poradcom,“ vyhlásil Dzurinda. Prekvapilo ho, že ministri za Most-Híd napriek odporúčaniu svojho predsedníctva napokon zahlasovali za odchod Bubeníkovej, ale aj takýto postoj ostatných ministrov vládnych strán.

Podľa jeho slov minister hospodárstva Juraj Miškov bol najprv proti tomu, aby Bubeníková prišla na rokovanie vlády, voči čomu sa ministri za SDKÚ - DS ohradili. „Nemáme čo skrývať,“ povedal. Podľa jeho slov Bubeníková pôsobila presvedčivo. Lipšic dnes potvrdil Dzurindovi, že za Ficovej vlády sa podozrenia voči Bubeníkovej preverovali s tým, že sa nezačalo trestné stíhanie. Dzurinda dodal, že aj súčasný policajný prezident mal rok a trištvrte na to, aby niečo vyšetrili. „Teraz zriaďuje minister vnútra s veľkými svalmi akýsi špecializovaný tím?“ dodal. Hlasovanie za odvolanie zo strany premiérky Ivety Radičovej nekomentoval.

Bubeníkovej odvolanie je účinné od budúceho týždňa. Dovtedy treba podľa ministra financií Ivana Mikloša vyriešiť, kto potom bude viesť fond.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu