Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Jurzyca: Odchod Radičovej je škoda, SDKÚ má históriu aj bez nej

Eugen Jurzyca
Eugen Jurzyca

BRATISLAVA - SDKÚ-DS má históriu aj z obdobia, keď v nej ešte nebola Iveta Radičová. V rozhovore to povedal minister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS).

"Vidím prínos Ivety Radičovej a osobne považujem to, že odchádza, za škodu. Ale tiež vidím to, že SDKÚ aj v inom zložení dokázala urobiť veľké veci," uviedol Jurzyca. Pripomína, že strana pretláčala reformy i vstup do NATO, EÚ či eurozóny v časoch, keď tieto opatrenia nemali veľkú popularitu. "A mňa na tej strane veľmi priťahuje, že napriek tomu, že si to nemyslí väčšina, keď je strana presvedčená, že je to dobrý krok, tak ho urobí," konštatoval Jurzyca.

Po roku a pol v politike priznáva, že mu ministrovanie ubralo zo súkromia. Za prínos považuje možnosť pretláčať systémové zmeny, ktorú v mimovládnom sektore nemal. Hovorí, že verejnosť má skreslený pohľad, ak si myslí, že politici robia najmä politické rozhodnutia.

"Možno dva-trikrát som bol v situácii, kedy som si nebol istý a vtedy som zobral do úvahy realitu. Ale nebolo to nikdy tak, že by som bol na 100 percent proti a musel by som sa prispôsobiť," uviedol Jurzyca. Aj po predčasných parlamentných voľbách v marci 2012 by sa chcel venovať školstvu. "Vidím priestor pretláčať systémové zmeny cez politické štruktúry, v mojom prípade cez SDKÚ," uzavrel Jurzyca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu