Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Urbáni so svojou SMS kandidovať do volieb nechce

Milan Urbáni
Milan Urbáni

BRATISLAVA – Bývalý poslanec NR SR Milan Urbáni nechce so svojou novou Stranou moderného Slovenska kandidovať samostatne do marcových parlamentných volieb. „Nemienime postaviť vlastnú kandidátku,“ povedal Urbáni.

Chce sa však so svojou stranou aktívne zapojiť do predvolebnej kampane. „Máme mnohé rokovania s viacerými politickými stranami a sme pripravení prijať ponuku inej strany a aktívne sa zapojíme do jej kampane. Musí ísť však o programovo blízke spojenie strán,“ konštatoval.

Urbáni tvrdí, že svoju Stranu moderného Slovenska pripravuje na dlhšie obdobie a chce sa s ňou dlhodobo etablovať na slovenskej politickej scéne. Podľa neho v súčasnosti nastala na Slovensku chaotická politická situácii, ktorá bola vyvolaná rozpadom koalície.

„Všetky procesy v slovenskej politike sú nekalé. Dopredu je dohodnuté, kto bude vládnuť. Moc sa bude rozdávať nie podľa výsledkov volieb, ale podľa ekonomického bartera. Fico s Dzurindom si nemôžu sprivatizovať moc,“ vyhlásil.

Podľa Urbániho je potrebné pripraviť nie jednu, ale dve, alebo tri nové politické strany. „Treba vymeniť nie generácie, lebo mladá nastúpila a rozbila Slovensko. Potrebujeme pripravených politikov a strany,“ zdôraznil.

Urbániho strana chce osloviť v budúcnosti voličov zavedením elektronických volieb a elektronického referenda, ktoré by sa konalo pri každej vážnejšej otázke. „Tak ako pri superstar by sa občania vyjadrili, či chcú koncesionárske poplatky, alebo transformáciu nemocníc,“ dodal.

Urbáni je bývalým podpredsedom Ľudovej strany – HZDS. V parlamentných voľbách v roku 2010 neúspešne kandidoval so stranou AZEN.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu