Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Výroky týždňa: Sulík o primitívoch, Slota o svojom pití a Matovičove zajačie úmysly

Budova Národnej rady SR
Budova Národnej rady SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

13. september – „Keď to nevedia robiť, nech idú od toho preč a dajú priestor predčasným voľbám." Vládna koalícia je podľa šéfa Smeru Roberta Fica absolútne nefunkčná. V parlamente nemá väčšinu ani na prijímanie zákonov, ani na ich odmietanie.

13. september –  „Áno, je nám ťažko na Slovensku, v eurozóne aj v EÚ. Aký recept ponúkol Fico? Použil klasickú šablónu - zlá krutá pravica, láskavá dobrotivá ľavica. Zlá pravica, ktorá núti ľudí pracovať a šetriť a láskyplná ľavica, ktorá dá ľuďom aj to, čo nemá. Do poslednej chvíle by ste rozdávali a zadlžovali.“ Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda označil opozičného lídra Roberta Fica za veľmajstra populizmu. Bolo to počas mimoriadnej schôdze národnej rady, ktorej jediným bodom bol  návrh na odvolanie premiérky Ivety Radičovej.

14. september – „Najväčšou korupčnou kauzou za minulej vlády boli Wänkeho jablká.“ Počas utorkovej parlamentnej rozpravy k návrhu na vyslovenie nedôvery premiérke to vyhlásil minister vnútra Daniel Lipšic. Reagoval tak na jeden z dôvodov - korupčnú kauzu Osrblie, pre ktorý chcela opozícia Radičovú odvolať.

14. september – „Rýchlo sa ospravedlňujem vášmu poslaneckému klubu a veľmi rýchlo beriem tých primitívov späť.“ Predseda parlamentu a SaS Richard Sulík takto reagoval po tom, čo ho Robert Fico vo faktickej poznámke požiadal o ospravedlnenie. Sulík krátko predtým povedal, že v klube Smeru sedí niekoľko primitívov, ktorí zhoršujú imidž strany.

15. september – „Nehovorím, že som anjel strážny, ale zoberme si niektorých ďalších mojich kolegov. Prepánajána ako keby som bol jediný v galaxii, ktorý si občas vypije.“ Predseda SNS Ján Slota o sebe tvrdí, že je asi posledný Don Quijote v slovenskej politike, pretože ešte stále verí starým zásadám, verí na česť a poctivosť. Zároveň vyhlásil, že v živote nespáchal priestupok alebo neriadil pod vplyvom alkoholu, kým jeho x kolegov, ktorí boli prichytení, boli evidentne opití a nič sa nedialo. Negatívny obraz o ňom je podľa neho psychóza, ktorá je ľuďom podkladaná cez médiá.

15. september – „Boh nás chráň od stopäťdesiatich ďalších Igorov Matovičov v Národnej rade SR, resp. primátorov, akým bol Andrej Ďurkovský. Nezávislí poslanci sú fenomén ohrozujúci parlamentnú demokraciu.“ Vyhlásil to Andrej Danko z SNS. Návrh volebného kódexu, ktorý 13. septembra predstavilo verejnosti Ministerstvo vnútra je podľa neho nekoncepčný, chaotický a okrem iného neupravuje inštitút nezávislých poslancov.

17. september – „Neexistuje pre nás žiadna iná alternatíva ako táto koalícia.“ Šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský potvrdil, že KDH by v prípade predčasných parlamentných volieb a zostavovania novej vlády nešlo do koalície so Smerom.

18. september – „Klamal by som, ak by som nepovedal, že som za posledných pár mesiacov nemal zajačí pocit. Ale potom vo mne vyhrala zodpovednosť. Bolo by veľmi jednoduché zdupkať alebo tváriť sa, že sa ma to netýka, ako sa tvári väčšina ľudí na Slovensku.“ Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič presviedča, že z politiky tak ľahko neodíde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu