Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hlinov ďalší výstrelok: V Bratislave zriadil rómsku osadu!

Alojz Hlina Zobraziť galériu (3)
Alojz Hlina

BRATISLAVA – Kontroverzný podnikateľ Alojz Hlina na seba opäť strhol pozornosť. Tentoraz v centre hlavného mesta založil rómsku osadu na pozemku ministerstva pôdohospodárstva. Chce, aby ho prijali šéfovia Združenia miest a obcí Slovenska.

Nelegálnu osadu zriadil na Bezručovej ulici v centre Bratislavy dva týždne pred avizovaným zhromaždením v súvislosti s plánovaním projektu „Keď nie Vy k nám, tak my ku Vám“. Prvé /14.9./ bude zhromaždenie Rómov a následne zhromaždenie občanov, ktorí žijú v susedstve rómskych osád,“ uvádza na svojom blogu na sme.sk Hlina.

S projektom, v ktorom chce pred parlament priviesť 1500 Rómov, oslovil výkonného podpredsedu ZMOS-u Jozefa Turčányho. Ten sa však podľa podnikateľa nemá záujem stretnúť. „Hlavným dôvodom na jej zriadenie bola arogancia a neschopnosť základnej komunikácie podpredsedu ZMOS-u pána Turčányho,“ vysvetľuje zriadenie osady.

Na štátnom pozemku chce zostať dovtedy, kým ho šéfovia ZMOS-u neprijmú. Na miesto už prišli dve policajné hliadky, ktoré neskôr vystriedala štátna polícia.

Hlina sa už v minulosti predstavil ako muž činu, keď pred parlamentom vyložil stádo oviec, ktorým chcel poukázať na to, že Slováci nie sú hlúpe stádo, za aké ho podľa Hlinu považujú viacerí poslanci parlamentu. Ešte ako kandidát na primátora Bratislavy vytiahol do ulíc svojho koňa, na ktorom sa previezol do práce. V Bruseli ho v januári zadržali po tom, ako na koberec s mapou Uhorska v budove Rady Európskej únie položil transparent s nápisom v angličtine "Európania, zastavte to".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu