Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulíkov risk: Náhle odcestoval na „zakázaný ostrov“

Richard Sulík na tajnej dovolenke riskoval Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík na tajnej dovolenke riskoval (Zdroj: archív R. S., SITA)

HAVANA/BRATISLAVA – Láska k dymiacim paličkám prinútila šéfa parlamentu Richarda Sulíka k riskantnému kroku. Pred niekoľkými dňami nečakane odletel do metropoly Kuby na nákup cigár. Ochrankárov však nechal doma a do Havany vyrazil na vlastnú päsť len v sprievode svojej dcéry.

Predtým, ako sa predseda národnej rady vybral na rodinnú dovolenku na bicykloch, stihol absolvovať sedemdňový exotický výlet v Karibiku. Podarilo sa nám zistiť, že Kubu, ktorá je pre politickú izolovanosť prezývaná aj „zakázaný ostrov“, navštívil spolu s dcérou Alexandrou (16). „Bola to narýchlo dohodnutá dovolenka,“ uviedla pre Topky Sulíkova tajomníčka Tatiana Tóthová.

Šéf parlamentu a SaS však riskoval svoju bezpečnosť, keďže ochranku na výlet nezobral aj napriek tomu, že najväčší karibský ostrov je povestný pre zvýšenú kriminalitu hlavne vo väčších mestách. Keď je na dovolenke, ochranku pri sebe nemá rád,“ dodala Tóthová. Spolu s dcérou sa zdržiaval v hlavnom meste, kde sa cena za ubytovanie pohybuje vo výške asi 100 eur.

Richard Sulík s dcérou Alexandrou (16)

Richard Sulík s dcérou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív R. S. )


Politik si nenechal ujsť ani návštevu jednej z najznámejších kubánskych tovární na výrobu jeho obľúbeného fajčiva. „Navštívil továreň, v ktorej sa vyrábajú slávne cigary Cohiba,“ prezradila tajomníčka. „Určite si nejaké priniesol so sebou domov,“ dodala. V bedekroch sa uvádza, že z Kuby je možné doviezť maximálne 23 cigár, s bločkom 50. 

Kto vie, či sa šéf SaS o tabakovú lahôdku podelí so svojimi kamarátmi, práve jeho však vie údajne potešiť darček v podobe cigary.

Sulík sa už v minulosti ukázal ako spontánny muž, keď náhle odletel s kamarátmi súkromným lietadlom do Salzburgu, za čo bol kritizovaný a hrozilo mu, že príde o ročný plat. V rakúskom meste si spolu s priateľmi počas večere vychutnával kulinárske špeciality, ktoré im pripravili dvaja bratia zo Španielska. Tí majú doma reštauráciu s troma Michelinovými hviezdami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu