Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kamil Krnáč už získal previerku NBÚ

Kamil Krnáč
Kamil Krnáč

BRATISLAVA - Poslanec SaS Kamil Krnáč už má previerku od Národného bezpečnostného úradu na najvyšší stupeň „prísne tajné“.

Splnil tak základnú podmienku na to, aby sa stal jeho šéfom. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme, podľa informácií ktorého s Krnáčom nemá problém žiadna z koaličných strán a je pravdepodobné, že jeho nomináciu schváli vláda aj parlament. „Dnes je ešte predčasné sa k tomu vyjadrovať,“ povedal Krnáč na otázky o kandidatúre. Rovnako ako premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) aj on potvrdil, že previerku už získal.

„Premiérka predloží jeho nomináciu na vládu v okamihu, keď všetci koaliční partneri povedia, že je to v poriadku. Zrejme by sa tak malo stať najneskôr budúci týždeň, keď bude Koaličná rada,“ povedal Radičovej hovorca Rado Baťo. "Zachováme ten istý postup ako pri iných personálnych nomináciách. Chceme to prerokovať na Koaličnej rade s koaličnými partnermi a bude z toho spoločný výstup,“ uviedol podpredseda KDH Pavol Abrhan. Podľa informácií Sme ani KDH nemá s Krnáčom problém. „Keďže má previerku, nebudeme klásť žiadne prekážky tomu, aby bol vymenovaný,“ povedal predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd László Solymos.

Krnáčova previerka na stupeň prísne tajné prebehla pomerne rýchlo. Poslanec SaS povedal v polovici júla, že o ňu požiadal „pred niekoľkými týždňami.“ Previerka môže podľa predpisov trvať nanajvýš sedem mesiacov, ale väčšinou trvá do pol roka. Ak Krnáčovu nomináciu potvrdí vláda, do parlamentu by sa mohla dostať už na septembrovej schôdzi, ktorá sa začne o tri týždne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu