Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Prezident vedel, čo iní nie: Jeho vizionárske slová sa naplnili!

Prezident Ivan Gašparovič by uspel aj ako vizionár Zobraziť galériu (3)
Prezident Ivan Gašparovič by uspel aj ako vizionár

BRATISLAVA – Pán prezident mal predsa len pravdu. Pred dvoma rokmi sa postaral o to, že celé Slovensko, najmä to internetovo zdatné, sa pobavilo na jeho výroku o Google, prostredníctvom ktorého je podľa neho možné komunikovať na diaľku. Dnes je však všetko inak. Google spustil Google+ a slová Ivana Gašparoviča nabrali úplne iný rozmer.

Na internete sa objavila fotografia s prezidentom, ktorá pripomína jeho slová z televízneho vystúpenia prezidentských kandidátov z roku 2009 o tom, že internetový vyhľadávač Google „slúži na rozhovory cez internet“. Pod Gašparovičovou fotkou s výrokom umiestnil neznámy autor logo novej sociálnej siete Google+, cez ktorú je možné komunikovať s rodinou, priateľmi, známymi aj neznámymi.

Vzhľadom na to, že pred dvoma rokmi nikto z bežných smrteľníkov netušil, že vznikne takáto sociálna sieť, Gašparovičov výrok vyznieva ako slovo vizionára. Autorom koláže je študent marketingu na Fakulte manažmentu v Bratislave Martin Jurášek.

"Obrázok som vytvoril čisto spontánne počas stáže v reklamnej agentúre," povedal pre Topky. "Masové šírenie obrázku som vôbec neplánoval, keďže jediná aktivita, ktorú som spravil, bolo iba pridanie fotky do albumu, ale internet je v tejto oblasti nevyspytateľný," dodal.

K tomu, či prezident nechystá ďalšie vizionárske vyhlásenia, sa jeho hovorca Marek Trubač vyjadrovať nechcel. Zrejme si preto budeme musieť počkať na rozhovor so samotnou hlavou štátu a možno sa dozvieme niečo viac z internetovej budúcnosti.

Originálny výtvor študenta marketingu sa virálne šíri od stredy

Autorom koláže je študent
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa, Martin Jurášek)


Vizionárske slová prezidenta I. Gašparoviča z roku 2009
Ivan Gašparovič o Google 2009

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu