Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zázrak u Gašparoviča: Vyliečila ho deravá pamäť

Prezident Ivan Gašparovič už pri chôdzi nepotrebuje paličku Zobraziť galériu (8)
Prezident Ivan Gašparovič už pri chôdzi nepotrebuje paličku (Zdroj: Topky.sk, SITA)

BRATISLAVA – Prezident Ivan Gašparovič (70), ktorý pred štyrmi mesiacmi absolvoval operáciu bedrového kĺbu, zdá sa, už problémy s nohami nemá. Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci zvládol bez paličky, ktorú mu strážil ochrankár. Ako sa Topkám podarilo zistiť, prezident má pre zmenu ťažkosti s pamäťou, ktoré sa prejavili počas nedávnej návštevy Litvy.

Ivan Gašparovič v piatok otvoril pre verejnosť brány Prezidentského paláca. Návštevníkov privítal bez paličky a zdalo sa, že operovaný kĺb mu nespôsobuje problémy. Napriek tomu sa neodvážil sadnúť si do niektorého z nablýskaných veteránov, ktoré pri tejto príležitosti stáli pred palácom. Všimli sme si však, že jeden z ochrankárov držal pre prípad potreby prezidentovu pomôcku. „Pán prezident používa podpornú paličku už menej, je schopný chodiť aj bez nej,“ uviedol pre Topky prezidentov hovorca Marek Trubač.

Ochrankár s paličkou prezidenta I. Gašparoviča

Zázrak u Gašparoviča: Vyliečila
Zobraziť galériu (8)


Zároveň nám prezradil, ako k tomu došlo, že už paličku tak často nepoužíva.  Na nedávnej návšteve Litvy si až po pol hodine uvedomil, že mu chýba opora pre operovaný kĺb. „Keď si po 30-minútovej prechádzke uvedomil, že nemá paličku a pýtal sa na ňu, kde si ju zabudol a keď následne zistil, že ju nemal so sebou počas celej prechádzky, skonštatoval, že je schopný chodiť aj bez nej,“ vysvetlil Trubač.

Prezident Ivan Gašparovič operáciu bedrového kĺbu podstúpil 14. februára 2011. Chirurgický zákrok mu vykonali v  nemocnici s poliklinikou akademika Ladislava Dérera v Bratislave. Vzhľadom na to, že s problémom bojoval už takmer desať rokov, z toho šesť rokov mu život znepríjemňovali intenzívne bolesti, bola operácia podľa lekárov potrebná. Rekonvalescencia trvá niekoľko mesiacov až pol roka. Prezident by sa rád vrátil k cyklistike a motorizmu. „Zaujal ho aj golf, ale uvidí, čo ďalej,“ doplnil hovorca.

Prezident už problémy s operovaným kĺbom zrejme nemá
Zázrak u Gašparoviča: Vyliečila
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky.sk, SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu