Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gašparoviča operovali 68 minút, na nohy sa možno postaví už dnes

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Operácia prezidenta Ivana Gašparoviča bola podľa lekárov bez komplikácií. Výmena bedrového kĺbu za umelý trvala 68 minút, celková anestézia približne 110 minút.

Prezident sa prebral desať minút po operácii. Podľa hovorcu Mareka Trubača má dobrú náladu, jeho manželka Silvia ho už bola navštíviť a chystá sa za ním aj dnes.

Lekári sa ho pravdepodobne pokúsia mobilizovať a postaviť na nohy pomocou barlí dnes popoludní alebo vo štvrtok.

Zatiaľ sa nič nemení na tom, že  zostane pacientom Univerzitnej nemocnice na bratislavských Kramároch do konca tohto týždňa. Od budúceho týždňa plánuje začať s dennými rehabilitačnými cvičeniami. Trubač nevedel povedať, v ktorých kúpeľoch a ako dlho sa bude prezident zdržiavať po ukončení pooperačnej rehabilitácie, zostane však na Slovensku.

Prezident podľa hovorcu bude v obmedzenej forme plniť svoje povinnosti, spomenul pritom zákony čakajúce na podpis. "Keď bude pripravená právna analýza, pán prezident rozhodne o ich podpise alebo vrátení," uviedol.

Podľa vývoja zdravotného stavu sa prezident plánuje postupne vracať do pracovného života.

Prezident trpel bolesťami už niekoľko rokov a podľa lekárov mohol ísť na operáciu aj skôr.

Asi tri týždne by mal Gašparovič používať nemecké barly a potom francúzske. Ak sa jeho stav bude vyvíjať bez problémov, v lete by si mohol zahrať aj tenis.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu