Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Gašparoviča prepustili do domáceho liečenia

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezidenta SR Ivana Gašparoviča prepustili z bratislavského súkromného zdravotníckeho zariadenia, kde sa podroboval rehabilitácii po operácii bedrového kĺbu, do domáceho liečenia. Informoval o tom hovorca prezidenta Marek Trubač.

Gašparovič sa po operácii pravého bedrového kĺbu, ktorá sa uskutočnila 14. februára vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou akademika Ladislava Dérera v Bratislave, úspešne zotavuje.

Postupne sa vracia do pracovného tempa, i keď oficiálny pracovný program v najbližších dňoch nemá v pláne. Liečba ešte nie je ukončená, prezident pravdepodobne absolvuje aj kúpeľnú terapiu. Prezidentov hovorca však zatiaľ podrobnosti o nej nespresnil. Rana sa mu hojí dobre, v súčasnosti už chodí na najľahších barlách.

Prezident počas hospitalizácie denne prijímal pracovníkov prezidentskej kancelárie a riešil najdôležitejšiu agendu. „Legislatívny odbor mi nedá pokoj, stále mi posielajú zákony, ale, samozrejme, že musím aj oddychovať," uviedol v súvislosti s výkonom funkcie hlavy štátu. Úvahy o tom, že by mal svoje právomoci previesť na iných ústavných činiteľov, odmietol s tým, že nie na tom zdravotne tak zle, aby ich musel delegovať na predsedu parlamentu alebo premiérku.

Gašparoviča teší záujem občanov o jeho zdravotný stav a priania skorého uzdravenia. „Som veľmi rád, že sa zaujímajú o to, ako sa cítim. Chcem im odkázať, že keď dostávam od nich emaily a listy, cítim sa ešte lepšie," poznamenal. Hlava štátu dostala viacero pozdravov aj od prezidentov iných štátov či významných kráľovských rodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu