Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prezident sa cíti lepšie, podpisoval zákony, crazy shopy končia

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prezident sa cíti lepšie, podpisoval zákony a tak crazy shopom odzvonilo. Ivan Gašparovič dnes podpísal novelu zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch.

Platiť začne od marca a rozširuje zoznam omamných a psychotropných látok o 43, medzi nimi aj o medializovaný mefedrón, ktorý už zakázalo 13 štátov EÚ. Na Slovensku sa spája najmä s predajom rôznych "suvenírov" v tzv. crazy shopoch. Novelou doplnené látky, najmä mefedrón, sú charakteristické tým, že nemajú liečivé účinky a sú návykové. V ich prípade vzniká závislosť a aj vysoká pravdepodobnosť prechodu na tvrdšie drogy.

„Teším sa, že operácia dopadla dobre. Cítim sa lepšie, dnes som podpísal zákony, ktoré mi boli predložené po schválení Národnou radou,“ cituje tlačová správa Ivana Gašparoviča.

Prezident podľa hovorcu Mareka Trubača podpísal aj novelu Zákonníka práce, novely zákonov o bankách, o organizácii štátnej podpory výskumu a vývoja, o obchodovaní s emisnými kvótami, o lesnom reprodukčnom materiáli, novelu zákona o archívoch a registratúrach a aj novelu zákona o vojnových hroboch..

Prezident dnes nastúpil na rehabilitačnú liečbu. "Denne podstupuje rehabilitačné cvičenia a už častejšie zaťažuje operovaný kĺb," informovala Martina Balleková z Kancelárie prezidenta.

"O jeho zdravotný stav sa naďalej zaujímajú zahraničné hlavy štátov a štátnici z rôznych európskych krajín. Naposledy španielsky kráľovský pár zaslal list, v ktorom vyjadrili potešenie z úspešného vývoja po operácii a Ivanovi Gašparovičovi želajú skoré uzdravenie. Skoré uzdravenie prezidentovi denne želajú nielen predstavitelia štátnej a verejnej správy, ale i občania SR, o čom svedčia listy a telefonáty, ktoré prichádzajú do Kancelárie prezidenta," dodala Balleková.

Prezident sa podrobil operácii bedrového kĺbu v bratislavskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou 14. februára. Celá rekonvalescencia by mala trvať okolo troch mesiacov. Do úradu sa však chce vrátiť skôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu