Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Striedavá starostlivosť neprešla o 1 hlas, Sulík viní KDH

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci KDH, ktorí dnes nepodporili návrh na rozšírenie možností striedavej starostlivosti rodičov o deti, sa podľa predsedu parlamentu Richarda Sulíka (SaS) nezachovali korektne.

„Nepovažujem tento krok za korektný, mrzí ma to, že sa naši koaliční partneri k tomuto uchýlili. Bola dohoda, že striedavá starostlivosť bude podporená, každopádne cez prvé čítanie, aby aj prípadné zmeny mohli byť zapracované,“ povedal dnes po dopoludňajšom hlasovaní.

Pre chýbajúce hlasy KDH sa tak novela zákona o občianskom súdnom poriadku poslankýň za SaS Jany Kiššovej a Natálie Blahovej nedostala do druhého čítania. Krok KDH sa podľa Sulíka líši od rozhodnutia SaS nepodporiť novelu o hazardných hrách, ktorú na aktuálnu schôdzu predložili členovia KDH.

„Pri hazardných hrách sme vopred našim kolegom z KDH oznámili, že takýto krok nepodporíme, aby sa vedeli zariadiť,“ informoval predseda snemovne.
  
Za novelu hlasovalo deväť zo štrnástich členov klubu KDH a piati sa zdržali, na posunutie do druhého čítania chýbal jediný hlas prítomných poslancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu