Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

TENTO MUŽ strávil s kráľovnou Alžbetou II. (†96) POSLEDNÝ VÍKEND jej života: Prezradil, čo sa dialo na zámku Balmoral!

Kráľovná Alžbeta II. a reverend Iain Greenshields
Kráľovná Alžbeta II. a reverend Iain Greenshields (Zdroj: SITA a Twitter)

LONDÝN - Bol jedným z tých, čo si počas posledného týždňa života Alžbety II., mohli užiť jej prítomnosť. Dokonca mal tú česť s ňou stráviť spoločné slávnostné raňajky a obed. Zo slov reverenda Iaina Greenshieldsa (68) je jasné, že panovníčka bola v dobrej forme. Pár dní na to sa však pobrala na večnosť...

Reverend Iain Greenshields celebroval omšu v kostole Braemar and Crathie Parish pre kráľovnú počas minulého víkendu. Tá ho následne pozvala na zámok Balmoral, kde prežila posledné dni svojho života. Ako jeden z mála mal tú česť sadnúť si s Alžbetou za jeden stôl. V sobotu sa zúčastnil raňajok a v nedeľu obeda.

O týchto chvíľach porozprával v rozhovore pre The Times. Podľa jeho slov ešte cez víkend nič nenasvedčovalo tomu, že by mala panovníčka nejaké problémy. „Bola to úžasná návšteva. Jej pamäť bola neskutočná a bola veľmi zábavná," povedal reverend.

„Bol som v šoku, keď som počul informácie o tom, že je vo vážnom stave. Cez víkend vyzerala v skvelej forme. Dodávala veciam život a dušu. Rozprávala sa so mnou veľmi osobne o jej minulosti, o tom ako bola dieťa. Hovorila o svojich koňoch, ktoré si pamätala po mene, aj po 40-tich rokoch. Takisto si pamätala mená ľudí a miesta, ktoré navštívila. Bola naozaj výnimočná," doplnil Greenshields.

„Bola stálou konštantou v živote našej krajiny viac ako 7 dekád. Väčšina z nás vyrástla a žila s tým, že sme iného panovníka nepoznali. Kráľovná demonštrovala oddanosť svojmu poslaniu. Láska, ktorú cítila k svojej rodine sa odzrkadlila v jej láske k celému nášmu národu," uzavrel reverend.

Viac o úmrtí kráľovnej Alžbety II. si prečítate TU!

Viac o téme: Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu