Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V koalícii máme dohodu, že nechceme ísť do rozpočtového provizória, tvrdí Tomáš Taraba

Tomáš Taraba Zobraziť galériu (2)
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vo vládnej koalícii je dohoda, že nechce ísť do rozpočtového provizória. Rokovania o výslednej podobe rozpočtu na budúci rok ešte neskončili, cieľom je však schváliť ho ešte v tomto roku. Uviedol to vo štvrtok minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) s tým, že aj Slovenská národná strana má k rozpočtu viacero požiadaviek.

archívne video

Tomáš Taraba sa vyjadril k regulácii medveďov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na štvrtok je avizované rokovanie koaličnej rady k rozpočtu. Taraba potvrdil, že predstavitelia vládnych strán sa na túto tému stretli už niekoľkokrát. "Tých stretnutí už bolo možno 5-6, takže my nejakú predstavu máme, ale sú tam rôzne okruhy tém, ktoré už musíme rozlúsknuť najbližšie dni, pretože schôdza parlamentu sa blíži. Na tej decembrovej schôdzi bude enormné množstvo zákonov," avizoval šéf envirorezortu.

V koalícii máme dohodu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Cieľom pri zostavovaní rozpočtu podľa neho je, aby boli čo najmenej postihnuté sociálne štandardy ľudí. "SNS si myslí, že rodičovský dôchodok je dobrý inštitút. Rovnako si myslíme, že vo svojej podstate by mal byť zachovaný aj daňový bonus alebo prídavky na dieťa s tým, že sme za to, aby tento systém bol vybalansovaný tak, aby bohatí ľudia na tom nedostávali výrazne viac ako sociálne nižšie vrstvy," priblížil.

Slovensko tiež podľa národniarov potrebuje veľmi výrazne pomôcť podnikateľskému prostrediu. V súčasnosti ho poškodzuje odvodové zaťaženie, prieťahy v konaniach či "neskutočná administratíva". "Bavíme sa o tom, aby sme v roku 2024 naozaj prišli s veľmi výrazným balíkom opatrení, ktoré pomôžu na Slovensku podnikať, tvoriť hodnoty. Nemusia ľudia všetko splácať, mali by to splácať aj firmy, ktoré sú bonitné, ktoré majú dobré zisky a na to im potrebujeme vytvoriť priestor," vysvetlil Taraba s tým, že pre SNS je to jedna z kľúčových vecí na koaličných rokovaniach.

Viac o téme: EkonomikaFinancieTomáš TarabaRozpočtové provizórium
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu