Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Taraba vyzval šéfa inšpekcie životného prostredia Jenča, aby odstúpil z funkcie pre nezákonné konanie

Tomáš Taraba Zobraziť galériu (2)
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) vyzval šéfa Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) Jána Jenča, aby odstúpil z funkcie pre nezákonné konanie. Informoval o tom odbor komunikácie envirorezortu.

Mestský súd v Košiciach rozhodol, že inšpekcia vedená Jenčom nezákonne odvolala z funkcie riaditeľku Inšpektorátu životného prostredia Košice Angeliku Theinerovú pre kauzu odkaliska Poša. Taraba tvrdí, že celá situácia vrhá zlé svetlo na prácu SIŽP.

"Verejne preto vyzývam generálneho riaditeľa Slovenskej inšpekcie životného prostredia, aby odstúpil z funkcie. Je to dôkaz nielen toho, že pán Jenčo nemá základnú bezpečnostnú previerku, ale zároveň aj toho, že nevie odborne a zákonným spôsobom viesť túto inštitúciu," povedal.

Ján Jenčo
Zobraziť galériu (2)
Ján Jenčo  (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer )

Mestský súd v Košiciach rozhodol, že skončenie štátnozamestnaneckého pomeru výpoveďou je neplatné. Žalobkyni, teda riaditeľke inšpektorátu v Košiciach, súd zároveň podľa rezortu priznal nárok na náhradu trov konania v rozsahu 100 percent. Podľa Zákonníka práce podmienkou platnej výpovede je, že bola vopred prerokovaná odborovou organizáciou. "V danom prípade však súd konštatoval, že nebolo preukázané, či táto bola riadne prerokovaná. Rozsudok súdu ešte nie je právoplatný," uviedlo ministerstvo.

Viac o téme: InšpekciaŽivotné prostredieJán JenčoTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu