Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

SASKA predstavila radu pre energetickú bezpečnosť: Pedsedom je Karol Galek

SASKA Zobraziť galériu (5)
SASKA (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana SaS v stredu predstavila svoju radu pre energetickú bezpečnosť. Predsedom rady, ktorá sa má vyjadrovať k aktuálnym témam v energetike či doladiť program SaS v tejto oblasti, je bývalý štátny tajomník ministerstva hospodárstva Karol Galek, informovala strana.

Rada sa bude venovať riešeniu energetiky nielen pri výrobe elektriny, ale aj pri jej preprave či spotrebe, ako aj bezpečnosti z pohľadu jej množstva a cenovej stability.

Video: SASKA predstavila radu pre energetickú bezpečnosť

SASKA predstavila radu pre energetickú bezpečnosť (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Karol Gálek
Zobraziť galériu (5)
Karol Gálek  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Aby naša energetika zodpovedala nielen požiadavkám EÚ, ale v prvom rade potrebám domácností a priemyslu. Aby sme ako líder v podiele elektriny vyrobenej z jadra túto oblasť naďalej rozvíjali a v kombinácii s obnoviteľnými zdrojmi mali aj naďalej čistý energetický mix. Aby sme mali legislatívu, ktorá umožní výrobu vlastnej elektriny a uľahčí pripájanie nových zdrojov. A aby sme sa sústredili na znižovanie energetickej náročnosti, keďže najlacnejšou, najekologickejšou a najbezpečnejšou je tá energia, ktorú nemusíme vyrobiť," uviedol Galek.

Katarína Goldbergová
Zobraziť galériu (5)
Katarína Goldbergová  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Rastislav Hanulák
Zobraziť galériu (5)
Rastislav Hanulák  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

SASKA predstavila radu pre
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Okrem bývalého štátneho tajomníka sú členmi rady aj podpredsedníčka predstavenstva Západoslovenskej distribučnej Jana Somorovská, advokátka pracujúca pre klientov v energetike Katarína Goldbergerová, Peter Žiak, ktorý viac ako 12 rokov pracuje na dostavbe jadrovej elektrárne Mochovce. V rade je aj odborník na jadrovú energetiku Pavol Štuller, advokát v oblasti energetiky a regulácií Radoslav Zigo, expert na energetiku so špecializáciou na zemný plyn Richard Prokypčák, expert so zameraním na plynárenstvo Miroslav Mitál a advokát Rastislav Hanulák.

Viac o téme: Richard SulíkKarol GálekSASKARada pre energetickú bezpečnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu