Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľká zmena pri voľbách zo zahraničia! Samosprávy vystriedajú stroje, rezort vnútra garantuje bezchybnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra ide rozšíriť voľbu poštou zo zahraničia. Po novom sa bude dať poštou hlasovať aj v prezidentských voľbách. Vychytať chcú aj viaceré chyby.

Ministerstvo vnútra rozširuje voľbu poštou zo zahraničia. Doteraz sa tak dalo hlasovať len v referende a v parlamentných voľbách, po novom sa bude môcť hlasovať zo zahraničia poštou aj v prípade voľby hlavy štátu. Informuje o tom televízia Markíza.

Okrem toho sa má zmeniť aj to, ako bude voľba poštou po novom vyzerať. V posledné parlamentné voľby totiž sprevádzalo množstvo škandálov. Zásielky meškali či boli nekompletné. Celá agenda okolo voľby prechádza zo samospráv na ministerstvo vnútra. Rezort vnútra chce garantovať bezchybnosť tým, že ručné balenie vystriedajú stroje. 

archívne video

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia: Veľký boj kandidátov ešte len začne! RADÍME, ako čo najviac zaujať (Zdroj: MarketingRulezz)

Ministerstvo spustí aj aplikáciu, cez ktorú sa bude dať požiadať o voľbu zo zahraničia, hlasovacie lístky si potom stiahnu sami. Návrh pôjde na rokovanie vlády v auguste. 

 

Viac o téme: VoľbyPoštaVoľby zo zahraničia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu