Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľký výsluch na NAKA! EXKLUZÍVNE VIDEO Kajúcnik Ľudovít Makó je opäť na scéne

Ľudovít Makó Zobraziť galériu (5)
Ľudovít Makó (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Muž, ktorého svedectvo spustilo nevídané zatýkanie mocných v tejto krajine pokračuje vo svojej misii. Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó prišiel do budovy policajného prezídia krátko pred deviatou hodinou. Dôvodom je ďalšia veľká výpoveď, ktorú naplánovali vyšetrovatelia NAKA, len pár dní po tragickej smrti iného kľúčového svedka v mega kauzách OČISTEC a JUDÁŠ, exsiskára Františka Böhma.

Desať dní uplynulo od výsluchu už nebohého Františka Böhma a pred vyšetrovateľa sa dnes ráno postavil Ľudovít Makó. Bývalý šéf kriminálneho úradu finančnej správy má podľa informácií Topky.sk vypovedať k megakauzám pre ktoré skončili za mrežami bývalí policajní prezidenti Tibor Gašpar a už nebohý Milan Lučanský, ale aj prvý námestník Slovenskej informačnej služby Boris Beňa, šéf kontrarozviedky SIS Peter Gašparovič či bývalý šéf Fiančnej správy František Imrecze a mnohí ďalší mocní tejto krajiny.

Ľudovít Makó
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Podľa niektorých zdrojov z prostredia polície sa mal Makó ukrývať mimo Európy. Zdroje hovoria o tom, že sa zdržiava v Dubaji. Na Slovensko prichádza len na predvolanie k vsluchu. Priletieť mal súkromným lietadlom. V tejto súvislsoti sa spomína letisko v Kuchyni, alebo iné letisko neďaleko Bratislavy. Odtiaľ ho policajti eskortujú na výsluch pred vyšetrovateľa NAKA. Makó prišiel v čiernej šiltovke a rúšku a na otázky odmietol odpovedať. Nevyjadril sa ani k informáciám o tom, že sa má ukrývať v Dubaji.

Ľudovít Makó prišiel vypovedať do budovy Prezídia Policajného zboru

Ľudovít Makó prišiel vypovedať do budovy Prezídia policajného zboru (Zdroj: Ivan Mego)

Výsluch bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy vždy spôsobí rozruch. Jeho výpoveď na NAKA akoby bola predzvesťou ďalšieho veľkého zatýkania.

Advokát Peter Erdös k výpovedi svedka Ľudovíta Makóa

Advokát Peter Erdös k výpovedi svedka Ľudovíta Makóa (Zdroj: Ivan Mego)

Ľudovít Makó je jedným z kľúčových svedkov v kauzách OČISTEC a JUDÁŠ.
Zobraziť galériu (5)
Ľudovít Makó je jedným z kľúčových svedkov v kauzách OČISTEC a JUDÁŠ.  (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Ľudovít Makó a smrť kumpána

Bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy zadržali koncom septembra počas akcie BOŽIE MLYNY. Do jeho rodnej obce Jelenec neďaleko Nitry si po neho priletel policajný vrtuľník. Vyšetrovateľ ho obvinil zo spolupráce so zločineckým gangom takáčovcov aj z vydierania. Spolu sním obvinili aj exsiskára Františka Böhma.

ŠOKUJÚCE ODHALENIE Kajúcnik Böhm mal doma arzenál zbraní! Policajti našli samopal aj brokovnicu

Bývalý príslušník SIS František Böhm pred necelými dvoma týždňami vypovedal na NAKA.
Zobraziť galériu (5)
Bývalý príslušník SIS František Böhm pred necelými dvoma týždňami vypovedal na NAKA.  (Zdroj: Ivan Mego)

Obaja začali krátko po zadržaní s políciou spolupracovať. Ich svedectvá spustili vlnu zatýkania na najvyšších miestach. Po niekoľkých týždňoch strávených vo väzbe sa obaja dostali na slobodu. Prokurátori ich prepustili za to, že svojim svedectvom významne pomohli pri odhaľovaní  závažnej trestnej činnosti.   

EXKLUZÍVNE VIDEO To je on! Korunný svedok proti Lučanskému prišiel na NAKA bez prehliadky a zadným vchodom (Zdroj: Ivan Mego)

V piatok v noci (12.februára 2021) však elitní vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry o jedného z najdôležitejších svedkov prišli. Františka Böhm našli v jeho dome na Záhorí s prestrelenou hlavou. Podľa doterajších zistení sa zastrelil sám legálne držaným revolverom.

František Böhm naposledy vypovedal len šesť dní pred tragickou udalosťou. Reportér Topky.sk ho pristihol, ako vstupuje do budovy policajného prezídia zadným vchodom. Na otázky nereagoval.

Viac o téme: NAKAJudᚼudovít MakóBožie mlynyOčistecFrantišek Böhm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu