Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Preteky si vychutnalo 1412 kačíc a stovky ich majiteľov!

Pretekov sa zúčastnilo 1412 kačíc
Pretekov sa zúčastnilo 1412 kačíc

Charitatívne podujatie Preteky kačíc v Areáli Divoká voda si prišli vychutnať mnohí tí, ktorí si malú žltú umelú kačicu symbolicky adoptovali a svoj dar za ňu venovali niektorej z ôsmich neziskových organizácii. Hodinu pred štartom pretekov sa nad areálom spustil hustý lejak, všetci ho príjemne prečkali vo veľkom stane, kde sa organizácie prezentovali. Potom vyšlo slnko a mohlo sa začať.

Trať prvé splavili veľké kačice spoločností, ktoré podujatie podporili, odštartovala ich herečka a speváčka Helenka Krajčiová. Najrýchlejšie to zvládla kačica Blaváčka spoločnosti Baumit Slovensko, a. s. za čas 2 min 32 sekúnd 53 stotín, druhá priplávala domáca kačica Divoška z Areálu Divoká voda a tretia kačica Akzentka spoločnosti Akzent media Bratislava, s.r.o.

Potom nasledovali malé kačice jednotlivcov. Tí si ich registrovali až do poslednej chvíle. Plné vrece musel zdvihnúť nad vodu v kanáli žeriav. Keď zaznel štartový pokyn herca Maroša Kramára, do vody dopadlo 1412 kačíc :o) Celá žltá masa sa hneď pustila dolu prúdom a nadšení diváci bežali pozdĺž trate a výkrikmi odvážne plávajúce kačice povzbudzovali.

Víťazkou sa stala kačica s číslom 575, ktorá pre svoju majiteľku vyhrala hlavnú cenu: víkendový pobyt pre dve osoby s raňajkami a využitím wellness služieb vo Falkensteiner Hotel & Asia Spa Leoben **** od Falkensteiner Hotel Bratislava ****. Na druhom mieste sa umiestnila kačica č. 447, cenou je plavba katamaránom Twin City Liner z Bratislavy do Viedne a späť od cestovnej agentúry Flora Tour & Travel. Majiteľ tretej najrýchlejšej kačice vyhral let balónom nad Bratislavou so spoločnosťou Aero Team, s. r. o. Aj na ďalších 7 majiteľov najrýchlejších kačíc čakajú skvelé ceny.

Tešiť sa môžu aj tí, ktorých kačica tentokrát nebola medzi najrýchlejšími - vyžrebovali sme 40 majiteľov cien - či to nie ste náhodou vy a vaša kačica, si môžete skontrolovať na www.pretekykacic.sk

Hlavný organizátor pretekov Komunitná nadácia Bratislava ďakuje všetkým darcom, hlavným partnerom Nadácii Slovenskej sporiteľni a Areálu Divoká voda, dobrovoľníkom, hercom, ktorí prišli podujatie podporiť nezištne, ľuďom zo zapojených neziskových organizácií, ktorí sa postarali o príjemný a veselý program a mnohým ďalším, že sa dobrá vec opäť podarila.

 

Dovidenia na Pretekoch kačíc 2011!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu