Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Bratislave sa situácia ukludňuje: V Petržalke už rozoberajú mobilné hradenie

V Petržalke rozoberajú mobilné hradenie
V Petržalke rozoberajú mobilné hradenie (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Na petržalskom brehu Dunaja už začínajú rozoberať mobilné protipovodňové hradenie. Voda na pravom brehu Dunaja v Bratislave klesla tak, že sa vynorilo celé parkovisko pred Divadlom Aréna aj cesta smerujúca do zalesnenej časti petržalského brehu smerom k hrádzi.

Okolo spomínaného parkoviska už mobilné hradenie nie je, pracovníci protipovodňovej ochrany ho postupne odvážajú. Na mieste zostalo blato a naplaveniny, ktoré čistia vodou. Tyršovo nábrežie je zatiaľ celé pod vodou, z klesajúcej hladiny sa vynorila len príjazdová cestička naň. Zatrávnená hrádza okolo Divadla Aréna, na ktorej je betónový múrik, je už tiež nad vodou.

Podľa vyjadrení pracovníkov Slovenského vodohospodárskeho podniku, ktorí sú na mieste, rozoberú aj celý úsek protipovodňového mobilného hradenia popri Viedenskej ceste až za Most SNP, k vodáckemu klubu. Na Viedenskej ceste už je hradenie odstránené z betónového múrika. Zatiaľ ho nechali len na miestach, kde vypĺňa diery medzi ním slúžiace ako vstupy na športoviská na brehu Dunaja. Športoviská aj areál známej pláže sú zatiaľ pod vodou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu