Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nominantka v kategórii Médiá a komunikácia - JARMILA LAJČÁKOVÁ - HARGAŠOVÁ

Jarmila Lajčáková - Hargašová
Jarmila Lajčáková - Hargašová

Moderátorka Hlavných večerných správ, obľúbená a profesionálna tvár televízneho spravodajstva. Pred pôsobením v televízii si vyskúšala novinársku prácu vo viacerých rádiách. Za prelom vo svojej kariére považuje moderovanie relácie Nočné lampy, kde spovedala významné slovenské a české osobnosti.

Dva roky prežila v Belehrade, kde jej manžel pôsobil na vysokom diplomatickom poste. Po návrate na Slovensko sa vrátila na televíznu obrazovku. Športové noviny v Markíze vymenila za prestížny moderátorský post v spravodajstve STV. Za svoju prácu získala niekoľko televíznych ocenení. Má dve deti, jej manžel Miroslav Lajčák je ministrom zahraničných vecí, žije v Bratislave.

Jarmila Lajčáková-Hargašová tvrdí, že nikdy nepodľahla ilúzii rýchleho úspechu. Na druhej strane ju životná skúsenosť naučila nebrať pracovné neúspechy až tak vážne. „Mám zdravé deti, skvelú rodinu, manžela, pred ktorým sa môžem vyplakať, a to relativizuje všetky neúspechy,“ konštatuje obľúbená moderátorka.

 

Čo vám viac učarovalo – televízna kamera alebo rozhlasový mikrofón?

Rozhlas je tajomnejší, dáva väčší priestor fantázii, priebežne sa k nemu vraciam a cítim sa tam dobre. Televízia prináša viac adrenalínu. Celý život robím živé prenosy – človek nemôže vyrieknuté slovo zobrať späť, opraviť. Stres je obrovský, na druhej strane je to nesmierne vzrušujúce a zaujímavé. Aj v tom, že ide o mimoriadne tímovú prácu.

 

Čo ste sa naučili v rámci vašej práce?

Viem, že v súčasnosti sa viac uznáva dravosť v kombinácii s povrchnosťou. Aj keď mi to občas nepomáha, uprednostňujem slušnosť a profesionalitu. Moja práca mi dala príležitosť stretnúť sa s mnohými výnimočnými osobnosťami, byť v centre diania a možnosť nazrieť aj do zákulisia. Keďže sa však odohráva pred zrakmi verejnosti, stále som sa ešte nenaučila, že aj môj súkromný život by mal byť verejný. Považujem to za najväčšie negatívum.

 

Ponúkol vám niekto už prácu v aktívnej politike?

V minulosti som dostala niekoľko ponúk na moderovanie predvolebných mítingov. Akýkoľvek pokus o rozhovor na tému aktívneho vstupu do politiky razantne odmietam. Napriek tomu, že platí – nikdy nehovor nikdy, v tomto prípade si dovolím povedať – ja a politika – nikdy!

 

Žijete v dvojkariérovom manželstve. Kto komu ustupuje častejšie?

Manžel je doma zriedka. Podstatná časť starostlivosti o deti a domácnosť je teda, celkom pochopiteľne, na mne. Usilujem sa vytvoriť čo najlepšie zázemie a servis aj pre neho, pretože bez toho by nemohol robiť to, čo robí. Vedela som však, koho si beriem, a hneď na začiatku sme sa dohodli, že ja budem tá, ktorá uberie z pracovného tempa. Avšak viem, že keby to len trochu bolo možné, určite by rád pomohol viac a užíval by si najmä deti.

 

Hlasujte formou prázdnej SMS na číslo 9953 alebo na stránke www.slovenkaroka.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu