Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ombudsmanka Patakyová podala na Mišíka podnet: Advokát bude čeliť disciplinárnemu konaniu

Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová
Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Advokát Michal Mišík bude čeliť disciplinárnemu konaniu. Vyplýva to z oznámenia, ktoré dostala kancelária ombudsmanky od Slovenskej advokátskej komory. Informoval o tom Denník N.

Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová podala na Mišíka podnet po medializácii, že ako člen súdnej rady začal zastupovať jednu zo sudkýň podozrivých z napomáhania Marianovi Kočnerovi. Zuzanu Maruniakovú. Ombudsmanka v tom videla konflikt záujmov. Michal Mišík sa vzdal členstva v súdnej rade 13. novembra, dôvodom bolo jeho zastupovanie sudkyne Zuzany Maruniakovej.

Polícia v lete zhabala Maruniakovej mobilný telefón pre podozrenie z napomáhania Kočnerovi  v súdnom spore o vyplatenie miliónových zmeniek. Podľa Mišíkovho oznámenia, ktoré dnes členom rady prečítala predsedníčka Lenka Praženková, bola absencia riadneho a včasného oznámenia skutočnosti, že zastupuje sudkyňu pochybením. Mišík, ktorý na zasadnutí nebol prítomný, zároveň v oznámení zdôraznil, že nechce ponechať klientku v ťažkom životnom období bez právnej pomoci.

Viac o téme: OmbudsmankaMária PatakyováMichal Mišík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu