Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyšetrovanie Ladislava Bašternáka pokračuje: Podnikateľ je obvinený v novom prípade

Ladislav Bašternák na súde
Ladislav Bašternák na súde (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie právoplatne odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka, najnovšie obvineného v apríli z neodvedenia dane a poistného, nie je zatiaľ stále ukončené a naďalej pokračuje.

"V prípade naďalej pokračuje vyšetrovanie. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol  hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Koncom júna Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave zamietla sťažnosť Ladislava Bašternáka a jeho obhajcu voči najnovšiemu obvineniu. Polícia obvinila podnikateľa 11. apríla v inej kauze neodvedenia dane a poistného, za akú bol v marci právoplatne odsúdený.

Po marcovom odsúdení Okresný súd Bratislava I vyhlásil konkurz na majetok podnikateľa, keď konkurznou správkyňou sa stala Lenka Ivanová. Tá mala začať zisťovať, aký má podnikateľ majetok. Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR však avizovalo, že urobí dohľad u tejto správkyne. V druhej polovici októbra rezort spravodlivosti vo svojom stanovisku uviedol, že správcovia, ktorí si nevedia poradiť so zákonom, by nemali figurovať v dôležitých konaniach.

Podnikateľa v prvej trestnej kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykáva si ho v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Ladislavovi Bašternákovi zároveň prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Podnikateľ sa deň po rozsudku prihlásil v bratislavskom Justičnom paláci, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody, ktorý začal vykonávať vo väzení v Dubnici nad Váhom.

Viac o téme: VäzeniePodnikateľPrípadObvinenie Súd Ladislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu