Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Deň D nastal, Fico odišiel z Bonaparte, správkyňa zverejnila nájomné

Robert Fico sa odsťahoval z bytu v komplexe Bonaparte. Zobraziť galériu (3)
Robert Fico sa odsťahoval z bytu v komplexe Bonaparte. (Zdroj: SITA/AP, SITA/Braňo Bibel, )

BRATISLAVA – Predseda strany Smer-SD Robert Fico si dlhodobo prenajímal byt v komplexe Bonaparte od Ladislava Bašternáka, ktorý bol odsúdený na päť rokov väzenia za daňové podvody. Fico sa napokon z luxusnej nehnuteľnosti odsťahoval.

Robert Fico svoju nájomnú zmluvu na byt v Bonaparte ukončil k 31. októbru. Pre TREND to vo štvrtok potvrdila konkurzná správkyňa Bašternákovho prepadnutého majetku Lenka Ivanová.

Deň D nastal, Fico
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Braňo Bibel)


Čítajte aj: VIDEO Matovičovci nastúpení pred Bonaparte: Takýto darček dali Ficovi k narodeninám


Podľa informácií TRENDU mal Fico za uplynulých šesť mesiacov zaplatiť 15 900 eur. Znamená to, že mesačné nákaldy sa vyšplhali na sumu 2 650 eur.

Fico odolával aj verejným apelom

Predseda Smeru si dlhodobo prenajímal byt v luxusnom komplexe Bonaparte od odsúdeného Ladislava Bašternáka. Pred komplexom sa viackrát konali protesty, ktoré organizovala opozícia. Na protestoch vyzývali politici aj široká verejnosť Fica, aby sa vysťahoval z bytu daňového podvodníka. Luxusnú nehnuteľnosť definitívne opustil po siedmich rokoch.

Deň D nastal, Fico
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bašternákov majetok prepadol štátu 

Bašternákovi v marci potvrdil Krajský súd v Bratislave päťročný nepodmienečný trest. Zároveň rozhodol aj o prepadnutí jeho majetku. Podnikateľa uznali vinným z trestného činu neodvedenia dane a poistného. Bašternák ešte pred rozsudkom previedol všetky nehnuteľnosti na manželku a ďalšie spriaznené osoby. V osobnom vlastníctve mu zostal iba byt v komplexe Bonaparte, ktorý obýval bývalý premiér, v súčasnosti poslanec Národnej rady SR Robert Fico (Smer-SD). Súd na zostatkový majetok podnikateľa v máji vyhlásil konkurz.

Viac o téme: Robert FicoBytBonaparte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu