Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kočnera eskortovali z Leopoldova do Bratislavy: Výpoveď kvôli ďalšej zmenkovej kauze

Marian Kočner odchádzal z minulého výsluchu evidentne spokojný a v dobrej nálade. Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner odchádzal z minulého výsluchu evidentne spokojný a v dobrej nálade. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Podnikateľ Marian Kočner vypovedal na policajnom prezídiu v Bratislave. Potvrdil to jeden z jeho obhajcov Marek Para. Vypovedať mal k trestnej veci hospodárskej kriminality.

Marian Kočner, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a obžalovaný v kauze zmeniek TV Markíza, mal podľa jeho slov vypovedať ako svedok v inej trestnej veci. "Potvrdzujem, že vypovedá ako svedok v trestnej veci, ktorá sa týka hospodárskej kriminality iných osôb. Ide o dlhodobo plánovaný úkon, pričom jeho svedeckú výpoveď nepovažujem za rozhodujúci dôkaz," priblížil Para.

Kočner mal mať podchytený aj Najvyšší súd: Nora, ktorej pomoc potreboval, má byť aktívnou sudkyňou

Možnosť výsluchu v priestoroch Národnej kriminálnej agentúry na Račianskej ulici podľa Parových slov preukazuje, že Správa Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Leopoldov o údajných bezpečnostných rizikách, pre ktoré "musí byť súdne konanie presunuté do priestorov ÚVV Bratislava, len maskuje monitorovanie konzultácií Mariana K. s jeho obhajcami v ÚVV Leopoldov a v skutočnosti nie je žiadne riziko dané".

Para tak opätovne tvrdí, že miestnosť č. 4 v ústave v Leopoldove, kde sa stretáva Kočnerom s obhajcami, je monitorovaná. Začiatkom týždňa preto zvažuje procesné podanie súdu v súvislosti s novými zisteniami. Podľa Paru obhajoba Mariana Kočnera viackrát požiadala Špecializovaný trestný súd, aby urobil nápravu, pokiaľ ide o konanie porady s klientom výlučne v miestnosti č. 4 ÚVV Leopoldov. 

Podľa informácií TV Joj Marian Kočner vypovedal od 9:00 do 11:00. Ide o zmenku z iného prípadu a nárokujú si ju vyplatiť viaceré osoby. Ide o Simonu Mojžišovú, Ing. Pavla Jánošíka a Adolfa Rodrigueza Gyurika. Zmenka mala byť podľa informácií TV JOJ niekoľkokrát prevedená. Najprv na firmu Gatex, neskôr na Adolfa Gyurika do Kanady a napokon bezoplatne na Dušana L., ktorý rovnako ako Marian Kočner pochádza z Ružomberka. 

Viac o téme: VýpoveďPolícia Policajné prezídium
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu