Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Starosta Dolného Chotára obvinený z viacerých vrážd: Súd ho poslal do väzby

NAKA zadržala starostu obce Dolný Chotár aj jeho syna. Zobraziť galériu (4)
NAKA zadržala starostu obce Dolný Chotár aj jeho syna. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes vzal do väzby troch obvinených, zadržaných v rámci akcie Valentín. Ide o starostu obce Dolný Chotár Františka D., jeho syna Františka a ich kamaráta Ladislava A.

František D., mladší
Zobraziť galériu (4)
František D., mladší  (Zdroj: SITA)

Obvinenie sa týka piatich vrážd, podvodu a zločinu podporovania zločineckej skupiny sátorovcov. Súd vyhovel v plnom rozsahu návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval väzbu pre obavy, že obvinení by mohli ujsť, pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Rozhodovanie o väzbe sa uskutočnilo pomerne rýchlo, pretože obvinení odmietli vypovedať. Verdikt súdu nie je právoplatný, obvinení podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

František D.
Zobraziť galériu (4)
František D.  (Zdroj: SITA)

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok 21. februára počas razie s krycím menom Valentín zadržala štyroch ľudí. Pre starostu obce Dolný Chotár Františka D., jeho syna Františka a Ladislava A. prokurátor žiadal väzbu. Štvrtý zadržaný bol podozrivý, ale pre neho prokurátor väzbu nenavrhol. Starosta aj so synom vypovedali v prípravnom konaní vo veľkej kauze sátorovcov. Ich výpovede sa na pojednávaní s týmto gangom čítali, pretože obaja sa na súde ospravedlnili.

Ladislav A.
Zobraziť galériu (4)
Ladislav A.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: StarostaVraždySúd Banská BystricaDolný Chotár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu