Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Firma SML vraj nevlastní žiadne tzv. Duckého zmenky, ale legálne a platné zmenky SPP

Zmenky Stroden Management Limited voči SPP sú a vždy boli platné a legálne
Zmenky Stroden Management Limited voči SPP sú a vždy boli platné a legálne (Zdroj: PR článok)

BRATISLAVA - Stroden Management Limited (SML) nevlastní žiadne takzvané "Duckého zmenky", ale legálne a platné zmenky Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), ktoré boli vystavené ako zábezpeka úveru od Union banky. Na každej zmenke je notársky overený podpis vtedajšieho generálneho riaditeľa a štatutára SPP. Platnosť zmeniek od roku 1999 nespochybnil ani jeden súd a ani SPP, píše sa v stanovisku, ktoré menovaná firma poskytla.

Všetky verejné vyjadrenia politikov a médií, ktoré spochybňujú postavenie SML a používajú termíny, ako "pochybná schránková firma", alebo "paraziti", vníma spoločnosť ako pokračovanie roky trvajúcich snáh vyhnúť sa spravodlivosti a povinnosti zaplatiť. Stroden Management Limited podniká 16 rokov v oblasti správy pohľadávok.

Zmenky sme získali v riadnom konkurze

„Sme riadny podnikateľský subjekt z krajiny EÚ, ktorý si plní záväzky. Predmetné zmenky sme získali v riadnom konkurze, ktorý vykonával konkurzný správca po tom, ako Union banka v máji 2003 vstúpila do konkurzu. Za zmenky sme správcovi ponúkli najvyššiu cenu a túto riadne zaplatili. V súlade s právom ich uplatňujeme voči subjektu, ktorý ich vydal. A tým subjektom je SPP,“ uvádza sa v stanovisku.

Firma sa venuje podnikaniu v oblasti pohľadávok a dlhodobo využíva na správu a manažment svojich pohľadávok firmu EC Group Investment z Prahy. „Pre Stroden Managament Investment, ale nielen pre ňu, pracujeme ako správcovia jej pohľadávok viac ako 15 rokov. Len vo veciach tejto spoločnosti sme inkasovali za dané obdobie rádovo miliardy českých korún. Spravujeme a manažujeme aj prípad piatich zmeniek voči SPP,“ povedal majiteľ EC Group Investment Pavel Šimek a dodal, že sa dôrazne ohradzuje voči snahe spájať tento prípad s kauzou takzvaných "Duckého zmeniek", ktoré sa za dlhé roky dozadu stali synonymom podvodu.

Viac o téme: ZmenkySPPDuckého zmenkyStroden Management Limited
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu