Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kauza vraždy mladej Veroniky z Vtáčkoviec: Súd odročil pojednávanie na jeseň

Veronika Mitaľová
Veronika Mitaľová (Zdroj: Facebook)

PREŠOV - Okresný súd v Prešove sa v stredu zaoberal Michailom Ch., ktorý je obvinený zo zločinu vraždy svojej bývalej partnerky Veroniky Mitaľovej z Vtáčkoviec v okrese Košice-okolie.

"Na stredajšom hlavnom pojednávaní v uvedenej trestnej veci sudca Okresného súdu Prešov vypočul znalkyňu z odboru psychiatrie a vykonal dokazovanie čítaním listinných dôkazov v zmysle obžaloby," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Hlavné pojednávanie bolo podľa jej slov odročené na 24. septembra a 15. októbra 2018 na účely vykonania dokazovania v zmysle návrhov strán trestného konania.

Muža gréckeho pôvodu zatkli v Nemecku a tamojší sudca ešte 19. januára 2017 rozhodol o jeho vzatí do väzby. Slovenské orgány požiadali o vydanie obvineného na trestné stíhanie na územie Slovenskej republiky. Pokiaľ sa mu skutok dokáže, podľa slovenských zákonov mu hrozí 20 až 25 rokov za mrežami alebo doživotie.

Mladá žena mala vyjsť v noci z domu svojich rodičov von iba v nočnej košeli a papučiach, pričom mala pri sebe mobilný telefón. K vražde podľa polície došlo v presne nezistenom čase zo 7. na 8. augusta 2016, išlo o úmyselný trestný čin. Telo nebohej bolo nájdené 8. augusta 2016 okolo 21.00 h v katastri obce Varhaňovce v okrese Prešov v blízkosti vodojemu neďaleko Vtáčkoviec. Smrteľnou ranou mala byť zasiahnutá oblasť záhlavia.

Obvinený Michail Ch. má so zavraždenou Veronikou sedemročného syna, ktorý žil viac ako rok s otcom v Nemecku napriek tomu, že bol úradne zverený do starostlivosti matky. Istý čas partneri žili aj na Slovensku.

Viac o téme: VraždaOdročenieSúd Prešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu