Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zvrat na súde s Indom Nishitom v kauze smrti Branislava: Sloboda, má to však háčik

Pokračuje hlavné pojednávanie s Nishitom Timothym, ktorý je obžalovaný z vraždy Braňa. Zobraziť galériu (7)
Pokračuje hlavné pojednávanie s Nishitom Timothym, ktorý je obžalovaný z vraždy Braňa. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Pokračuje hlavné pojednávanie so Slovákom s indickými koreňmi Nishitom, ktorý je obžalovaný z vraždy futbalistu Braňa. Incident sa stal ešte v októbri minulého roka na Hviezdoslavovom námestí. Nishit však tvrdí, že konal v sebaobrane.

Ind súd
Okresný súd ešte na konci júla rozhodoval o prepustení z väzby Nishita, ktorý je obžalovaný z vraždy Branislava. Súd rozhodol o jeho prepustení, no rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátor podal sťažnosť a rozhodovať tak bude nadradený súd, v tomto prípade Krajský súd.

Pokračuje hlavné pojednávanie s
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

"Senát okresného súdu rozhodol o prepustení obžalovaného z väzby za súčasného nahradenia väzby dohľadom PaMÚ, uložením povinností a obmedzení vrátane odovzdania pasu a použitia monitorovacieho zariadenia, podobne ako rozhodol sudca pre prípravné konanie už v marci 2018," povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Pojednávanie pokračuje

Dnes pokračuje hlavné pojednávanie, na ktorom sa čítajú listinné dôkazy a prehrávajú sa ďalšie videozáznamy. Na pojednávanie prišiel brat Braňa so svojou manželkou a ďalší dvaja svedkovia. Sudca prečíta aj výpoveď Nishitovej manželky a ďalších svedkov.

Obhajca navrhol prehrať aj videozáznam so zvukom. Nishit totiž tvrdí, že zásah polície bol neadekvátny, hrubý a nepovedali mu za čo ho odvážajú ani jeho práva. "Ukázal som na nôž, keď sa ma pýtali, či som ozbrojený. Vtedy sa na mňa vrhli, brutálne ma hodili na zem a spútali. Nevedel som, čo sa deje, určite som nebol agresívny a nijako inak som na nich neútočil," povedal na súde.

Podľa brata usmrteného Braňa bol však zásah policajtov ešte mierny. "Vôbec to nebolo brutálne, práveže boli veľmi jemní. Veď zatýkali ozbrojeného vraha," povedal na margo videozáznamu.

 

Hlavné pojednávanie odročil na začiatok októbra. Vtedy by už mal byť známy aj rozsudok.

Pokračuje hlavné pojednávanie s
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Obžaloba Nishita

Podľa obžaloby mal Nishit 7. októbra 2017 po potýčke s troma mužmi bodnúť Branislava do krku. Ten na mieste zraneniam podľahol. Prokurátor odmietol dohodu o vine a treste pre nesplnené podmienky.

Pokračuje hlavné pojednávanie s
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Ešte v júni vypovedali viacerí svedkovia, medzi nimi aj kolega Branislava, Ukrajinec Volodimir. Ten tvrdil, že s Nishitom mal potýčku na jednej diskotéke ešte pred tragédiou. „Išiel som na záchod a keď som sa z neho vracal, zrazili sme sa. On ma niečím udrel. Dievčatá, ktoré tam boli, povedali, že to bol muž tmavšej pleti,“ vypovedal. 

Nishit tvrdí, že konal v sebaobrane. Na internete sa objavilo video, ktoré ukazuje ako skupina mužov útočí na Nishita. Medzi nimi je aj práve Braňo.

Pokračuje hlavné pojednávanie s
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Viac o téme: IndSúd Nishit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu