Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Korupčná kauza so študijnou referentkou: Prokurátor podal na súd návrh dohody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok (26.7.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na schválenie dohody o vine a treste s obvinenou študijnou referentkou Alexandrou Dz. Tá je obvinená z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku. Informovala o tom v piatok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

"Obvinená ako študijná referentka pre zahraničných študentov Lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave (LF SZU) prijala od občana Nórskeho kráľovstva ako úplatok rôzne vecné dary (notebook, mobilný telefón, ojazdené motorové vozidlo (v hodnote 2000 eur), nábytok (v hodnote viac ako 1700 eur) za to, že zabezpečila pre štyroch zahraničných študentov na základe falošných dokladov prestup z iných lekárskych fakúlt, na základe čoho boli títo prijatí na štúdium na vybraný študijný program a zapísala ich neoprávnene do informačného systému školy, hoci nesplnili školou stanovené podmienky na prestup," konkretizovala ďalej hovorkyňa ÚŠP.

Podľa jej slov referentka tiež v roku 2016 prijala od zástupkyne študentskej agentúry finančnú hotovosť 6000 eur za to, že v rozpore s vypracovaným zoznamom prijatých študentov a podmienkami prijatia zvýhodnila 11 zahraničných študentov, zabezpečila pre nich neoprávnené prijatie na štúdium všeobecného lekárstva na (LF SZU), zapísala ich na štúdium a ich údaje nahrala do informačného systému.

Viac o téme: DohodaúplatokKorupciaProkurátorBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu