Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Generálna prokuratúra už má na stole podnet od ministra obrany Gajdoša k Slovenským brancom

Peter Gajdoš podáva trestné oznámenie na GP ohľadom činnosti Slovenských brancov
Peter Gajdoš podáva trestné oznámenie na GP ohľadom činnosti Slovenských brancov (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra SR v stredu zaevidovala podnet ministra obrany Petra Gajdoša (SNS), ktorý žiada, aby GP SR preskúmala činnosť polovojenskej organizácie Slovenskí branci. Informovala hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

"Prokurátori generálnej prokuratúry sa oboznámia s podnetom, vyhodnotia ho a rozhodnú o ďalšom postupe," doplnila. Gajdoš chce, aby GP SR preskúmala činnosť tejto polovojenskej organizácie a povedala, či nie je ohrozením bezpečnosti SR a v rozpore s platnými zákonmi.

Zdôrazňuje, že jedinou legálnou obrannou organizáciou Slovenska sú Ozbrojené sily SR. Minister odmieta tolerovať, že niekto "s nejasným cieľom sa snaží militarizovať spoločnosť a hrať sa na vojakov".

Od generálnej prokuratúry chce minister počuť, či je činnosť Slovenských brancov v súlade so slovenskými zákonmi. "Nie je možné, aby tu pôsobila paralelná vojenská skupina, ktorá chce alternovať ozbrojené sily vo svojej činnosti," zdôraznil minister, ktorý sa dištancuje od aktivity tejto polovojenskej organizácie. Rovnako odmieta spoluprácu s takýmito organizáciami. 

Viac o téme: Trestné oznámenieGenerálna prokuratúraPeter GajdošSlovenskí branci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu