Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mišenku odsúdili na 11 rokov nepodmienečne, proti rozsudku sa odvolá

Mišenku odsúdili na 11 rokov Zobraziť galériu (3)
Mišenku odsúdili na 11 rokov (Zdroj: TASR)

NITRA – Okresný súd v Nitre dnes vyriekol rozsudok v prípade vraždy Jozefa Gudábu. Obžalovaného Viliama Mišenku odsúdil na 11 rokov nepodmienečne pre trestný čin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva.

Svoj trest si má podľa výroku súdu obžalovaný odpykať v tretej, najťažšej nápravnovýchovnej skupine. Rozsudok ešte nie je právoplatný. „Hneď po doručení písomného rozsudku sa proti nemu odvoláme,“ povedal obhajca Viliama Mišenku Igor Cibula.

Rozsudok súd odôvodnil priamymi dôkazmi, ktoré poukazovali na vinu obžalovaného. Mali nimi byť znalecké posudky z odboru balistiky a zdravotníctva a svedectvo korunného svedka prokuratúry Jána Krajčíka, ktoré spolu korešpondovali. Jána Krajčíka vo štvrtok právoplatne odsúdili na deväť rokov za skutok marenia spravodlivosti a krivej výpovede. Poukázal na to po vynesení rozsudku advokát Cibula. Svedectvo toho človeka preto podľa jeho slov nie je vierohodné. 

Mišenku odsúdili na 11
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Jozefa Gudábu zavraždili ešte v marci 2003 na chate v Bojnej v okrese Topoľčany dvaja muži. Krajčík svedčil, že strieľal Viliam M. a Karol M. Na mieste činu bol podľa prokuratúry aj synovec Viliama Mišenku. Jozef, ktorého zastrelili v júli 2010, a tiež kľúčový svedok Krajčík. Práve on ukázal policajtom miesto tajného hrobu a opísal popravu. Tajný hrob našli kriminalisti vo februári 2011. Dôvodom vraždy bola údajne krádež diamantov. 

Okrem Gudábovej vraždy je Mišenka naďalej obvinený v kauze výbuchu v topoľčianskej spoločnosti Euromont z augusta 2009. Prišiel pri ňom o život jeden človek a zranené boli viaceré osoby. Ako svedok v tomto prípade figuruje aj Krajčík.

Mišenku odsúdili na 11
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu