Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pozor, aby znovu neubzikol: Mišenka sa opäť dostane na slobodu

Mišenku odsúdili na 11 rokov
Mišenku odsúdili na 11 rokov (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Viliam Mišenku., ktorého pred dvoma rokmi chytili na úteku v juhoamerickej Venezuele, sa opäť dostane na slobodu. Na neverejnom zasadnutí dnes o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS), ktorý zrušil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Informáciu ako prvý priniesol spravodajský portál Aktuálne.sk.

Podľa informácií, ktoré TASR získala z justičných zdrojov, už Najvyšší súd doručil príkaz na prepustenie do Ústavu na výkon väzby a výkon trestu a odňatia slobody v Nitre, kde sa Mišenka nachádza. Procedúra prepustenia by už mala v týchto chvíľach prebiehať.

Viliama Mišenka, ktorý je obvinený v prípade výbuchu v topoľčianskej firme Euromont z roku 2009, poslal 3. júla do väzby ŠTS. Dôvodom bola obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov a tiež obava z pokračovania v trestnej činnosti. Väzbu požadoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Obhajca Mišenku podal proti nej sťažnosť.

Kauza explózie v Euromonte, pri ktorej prišla o život jedna osoba a viaceré utrpeli zranenia, je poslednou, kde čelí Mišenka obvineniu. V minulosti bol obžalovaný z viacerých vrážd, tie sa mu pred súdom nepodarilo preukázať.

Naposledy ho 30. júna Krajský súd v Nitre oslobodil spod obžaloby z vraždy Jozefa Gudábu. Podľa odvolacieho súdu nebolo jednoznačne preukázané, že skutok spáchal. Obvinenie bolo podľa senátu postavené na výpovedi jediného svedka.

Viac o téme: Viliam Mišenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu