Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Exposlanca Smeru súd oslobodil: Priateľa svojej milenky z osady údajne nezbil!

Exposlanec Ján Kvorka mal zbiť soka v láske
Exposlanec Ján Kvorka mal zbiť soka v láske

MARTIN - Škandalózna kauza, ktorá sa s bývalým okresným šéfom Smeru a poslancom Jánom Kvorkom (55), ťahá už siedmy rok, sa blíži ku koncu. Či ku šťastnému, posúďte sami. Okresný súd v Martine ho dnes oslobodil spod obžaloby, podľa ktorej mal v roku 2006 násilím odvliecť a zbiť mladého Róma z osady. Dôvodom sporu bol údajne milenecký vzťah poslanca so 17-ročnou Zdenkou, ktorá bola zhodou okolností priateľkou zbitého mladíka.

Okresný súd exposlanca Kvorku oslobodil spod obžaloby zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu ublíženia na zdraví. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, prokurátor Okresnej prokuratúry v Martine sa voči nemu odvolal. Okrem Kvorku boli obžalovaný aj ďalší dvaja muži, ktorých súd takisto oslobodil. "Súd obžalovaných oslobodil spod obžaloby pre nedostatok dôkazov, na základe ktorých by mohol rozhodnúť, že obžalovaní sú vinní v tejto veci," konštatoval sudca okresného súdu.

Obžalovaní pred súdom vyhlásili, že sa cítia nevinní. Bývalý smerák Kvorka po vynesení rozsudku povedal, že rozhodnutie súdu očakával, pretože nič nespáchal. Prokurátor pre obžalovaných navrhoval podmienečný trest s probačným dohľadom a povinnosť ospravedlniť sa.

Škandál prepukol v roku 2006, keď mal poslanec Kvorka spolu s obžalovanými Miroslavom a Jozefom zavliecť do skladu a poriadne zbiť 17-ročného Jána Lacka z martinskej rómskej osady Bambusky. S mladíkom mal problémy údajne kvôli tomu, že do osady chodil za jeho priateľkou Zdenkou, čo sa Jánovi nepáčilo a poslancovi mal rozbiť mu čelné sklo na aute. Bitka v sklade mala byť Kvorkovou pomstou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu