Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smer nechce Kvorkovu kauzu spájať s činnosťou strany

Ján Kvorka
Ján Kvorka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Smer-SD nechce spájať kauzu svojho okresného šéfa strany v Martine a bývalého poslanca Národnej rady SR Jána Kvorku, na ktorého martinský prokurátor už podal obžalobu, s činnosťou strany.

Kvorka je spolu s ďalšími dvoma osobami obvinený zo spolupáchateľstva na zločine obmedzovania osobnej slobody a prečine ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. "Tento prípad vnímame ako problém medziľudských vzťahov, ktorý nemá nič spoločné s politikou," uviedol hovorca Smeru-SD Erik Tomáš. O obžalobe Kvorku bude rozhodovať Okresný súd v Martine.

Kvorka sa má podľa prokuratúry zodpovedať za to, že so synom a ďalším mužom v roku 2006 násilím odvliekol a zbil Jána Lacka, s ktorým mal spory. Prípad sa ťahal aj preto, že Kvorku chránila poslanecká imunita. Parlament ho pred dvoma rokmi odmietol vydať na trestné stíhanie. S Lackom mal Kvorka problémy údajne preto, že navštevoval jeho priateľku, dnes už manželku, Zdenku Toráčovú. Kvorka tvrdil, že Lacko mu skalou rozbil predné sklo na aute a vyhrážal sa, že mu ho rozbije celé. Za trestný čin obmedzovania osobnej slobody hrozí trest šesť mesiacov až tri roky. V prípade, že ide o závažnejšie obmedzovanie, až osem rokov. Väčšina podozrivých politikov však doteraz skončila bez trestu.

Predseda Smeru-SD Robert Fico sa už dávnejšie vyjadril, že do podobnej situácie ako Kvorka, sa môže dostať ktokoľvek a kedykoľvek. Zdôraznil, že platí prezumpcia neviny a preto nevidí dôvod mu nedôverovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu