Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Prokurátor o vražde podnikateľa Mišenku: Typická mafiánska poprava

Na Mišenkovo auto vystrelili 30 rán
Na Mišenkovo auto vystrelili 30 rán

BANSKÁ BYSTRICA - Záverečnými rečami pokračovalo dnes na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) – pracovisko Banská Bystrica hlavné pojednávanie v prípade vraždy topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku.

V prípade sú piati obžalovaní. Prokurátor navrhol trest doživotia pre všetkých. "Tento typ vraždy považujem za typický mafiánsky spôsob popravy," uviedol pre médiá.
      
Podľa obhajoby je však doživotný trest nezákonnou požiadavkou, priblížil obhajca jedného z obžalovaných Milana P. Hlavné pojednávanie odročili na piatok 29. júna, kedy bude o 14.00 h vyhlásený rozsudok.
      
Milan P., Ivan S., Róbert T. a Ronald M. sú obžalovaní z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Piaty obžalovaný Viliam M., ktorý je na úteku, z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy formou účastníctva. Ronald M. je obžalovaný aj z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Ivan S. tiež zo zločinu krivej výpovede a krivej prísahy.
      
Pojednávanie bolo v tomto týždni naplánované na niekoľko dní. V stredu (27.6.) jeden zo svedkov uviedol, že prítomní obžalovaní od neho chceli, aby pre nich niečo spravil, keď sa však dozvedel, o čo ide, od toho odstúpil. Súdu priblížil, že mal šoférovať auto a odviezť podľa obžaloby presne nestotožnenú osobu pod menom Goran. Tá dostala pokyn strieľať na čierny mercedes. "Stránil som sa toho, nechcel som mať s týmto nič spoločné," uviedol svedok. Ďalší zo svedkov - vyšetrovateľ vypovedal, že v súvislosti s Goranom boli podniknuté kroky ohľadom jeho trestného stíhania, avšak Macedónska republika nevydáva svojich občanov na trestné stíhanie do cudziny.
      
Podľa obžaloby v priebehu mesiacov apríl až máj 2010 sa obvinení spolčili za účelom usmrtenia Jozefa Mišenku z Topoľčian, kde s týmto cieľom vytvorili organizovanú skupinu. V priebehu apríla až mája na presne nezistenom mieste si mal Milan P. objednať za finančnú odmenu jeden milión slovenských korún a z doposiaľ presne nezisteného dôvodu u Ivana S. a Róberta T. vraždu Jozefa Mišenku z Topoľčian, kde mal na uvedený účel Viliam M. poskytnúť finančnú hotovosť v presne nezistenej výške Milanovi P. Jozef Mišenka bol zavraždený v júli 2010 z motorového vozidla ako vodič predbiehaného auta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu