Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kino pred parlamentom: Hlina bude premietať Gorilu, Kaliňáka live!

Za jeho návrh zahlasovalo 130 zo 136 prítomných poslancov
Za jeho návrh zahlasovalo 130 zo 136 prítomných poslancov

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (OĽaNO) by chcel zariadiť, aby správu o vyšetrovaní kauzy Gorila, ktorú v pléne NR SR prednesie minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), mohli občania sledovať na veľkoplošnej obrazovke.

Podľa jeho slov totiž zatiaľ nebola avizovaná informácia, že by mala byť správa o vyšetrovní utajená.

"Preto je možné atmosféru z parlamentu sprostredkovať občanom čo možno najautentickejšie. Existuje zámer, aby vystúpenie, ale aj následnú diskusiu v pléne, mohli občania pozerať na veľkoplošnej obrazovke, ktorá bude umiestnená priamo pred parlamentom," uviedol vo svojom stanovisku Hlina. O priebehu zhromaždenia chce bližšie informovať v čase, keď bude známy termín vystúpenia Kaliňáka v pléne.

O tom, že minister vnútra bude informovať o priebehu vyšetrovania kauzy Gorila, rozhodli poslanci na úvod prebiehajúcej schôdze parlamentu práve na návrh Hlinu. "V týchto dňoch uplynulo skoro presne 100 dní, odkedy Smer-SD vyhral voľby. Je čas... Je čas sa pýtať. Poslanci majú právo vedieť, ako sa vyvíja kauza Gorila," povedal vtedy Hlina. Za jeho návrh zahlasovalo 130 zo 136 prítomných poslancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu