Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Matovič: Politici znak s gorilou nepochopili alebo nechceli pochopiť

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec NR SR Igor Matovič stále obhajuje svoje konanie z minulého piatka (20.1.), keď na vchodové dvere NR SR nalepil znak s gorilou a banánom v tvare pripomínajúcom štátny znak.

"Zdá sa mi, že páni politici to akosi nepochopili alebo nechcú chápať," reagoval na dnešnom brífingu.

Mnohí politici totiž jeho konanie odsúdili a v pondelok (23.1.) sa ním zaoberalo aj poslanecké grémium. "Dali sme im nakresliť ich špeciálny znak, lebo si myslím, že by sa už viac nemali skorumpovaní politici skrývať za náš oficiálny štátny znak. Dali sme im ho nakresliť a ponúkli sme im ho na dverách parlamentu ako zrkadlo," podotkol.

"Evidentne sa zrkadla zľakli, tej hrôzy, ktorú zo Slovenska spáchali a začali na obranu vykrikovať, že Matovič zneuctil štátny znak," dodal s tým, že práve oni podľa neho tento znak zneucťujú a práve preto by sa mali "skrývať" za ním vytvorený symbol. Upozornil, že on si štátny znak váži a chce ho iba chrániť pre ľudí, ktorí sú ho hodní.

Práve skorumpovaní politici totiž podľa neho každým dňom svojho pôsobenia v politike zneucťujú štátne symboly. "Akým právom ma ide posielať do basy nejaký ratlík, ktorý 20 rokov verne skáče okolo zadku najväčšiemu slovenskému zlodejovi, ktorý bol schopný ukradnúť aj teplý vzduch?" pýtal sa v nadväznosti na možnosť prešetrenia jeho činu parlamentným mandátovým a imunitným výborom.

Ak by však malo k tomu dôjsť, musel by návrh na jeho prešetrenie podať jeden z poslancov, keďže sa strany na poslaneckom grémiu nedohodli na spoločnom postupe. "Ja sa zastrašiť nedám," vyhlásil Matovič s tým, že sa nebojí nielen výboru, ale ani trestného stíhania.

Matovič v piatok nalepením znaku, ktorý svojím tvarom a kompozíciou pripomínal slovenský štátny znak, reagoval na okolnosti kauzy Gorila. Podľa jeho slov po tom, ako minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) potvrdil, že SIS akciu Gorila skutočne realizovala, skorumpovaní politici nemajú na Slovensku viac právo skrývať sa za oficiálny štátny znak. Nový znak ostal na budove parlamentu len pár minút. Krátko po Matovičovom odchode ho zamestnanci NR SR odlepili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu