Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MV nepotvrdilo, či vedel Lipšic o prekážkach zbavenia mlčanlivosti

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra nepotvrdilo, či jeho šéfa Daniela Lipšica (KDH) informovala Slovenská informačná služba (SIS) o prekážkach, ktoré bránia zbaveniu mlčanlivosti jej príslušníkov ku kauze Gorila.

 Po tom, ako polícia požiadala o zbavenie mlčanlivosti, mali byť podľa pondelkového (23.1.) stanoviska SIS minister vnútra a premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) ešte pred rozhodnutím informovaní šéfom tajnej služby Karolom Mitríkom (SDKÚ-DS) "o nesplnení zákonných podmienok pre možnosť rozhodnúť kladne".

"Ministerstvo vnútra nechce viesť diskusiu o právnych otázkach súvisiacich s týmto vyšetrovaním cez médiá," povedal TASR hovorca ministerstva vnútra Gábor Grendel. Polícia naposledy Gorilu vyšetrovala od novembra 2010 do júla 2011 a žiadala aj zbaviť mlčanlivosti príslušníkov SIS.

"Na základe obdržaných odpovedí nebolo možné vykonať ďalšie procesné úkony," povedal policajný hovorca Michal Slivka. Potom policajtom z Úradu boja proti korupcii prípad odobral vojenský prokurátor a trestné stíhanie pre zneužitie právomocí verejného činiteľa zastavil.

Minister vnútra Lipšic po prevalení kauzy Gorila na internete najskôr tvrdil, že o nej nič nevie. O necelé tri týždne zriadil špeciálny tím na opätovné vyšetrenie prípadu. "Vítame prísľub, že SIS poskytne maximálnu súčinnosť," reagoval na pondelkové stanovisko spravodajskej služby Grendel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu