Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vnútro odmieta, že by si objednalo predražené brožúry u garážovej firmy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR si objednalo v decembri 2011 od spoločnosti Merkury spol. 34.000 kusov brožúr informujúcich o parlamentných voľbách v celkovej hodnote viac ako 130.000 eur. Podľa lídra mimoparlamentnej strany Právo a spravodlivosť (PaS) Petra Puškára malo ísť o niekoľkonásobne predražený nákup.

"Normálne je to len dovtedy, kým nezavoláte do prvého vydavateľstva a povie vám, že to isté vám urobia bez zľavy za 18.000 eur... To je 112.000 eur ukradnuté, kde sú? Okrem toho, že je to tlačová firma, ktorá sa zaoberá myslím že pneumatikami alebo niečím takým," zdôraznil na dnešnej tlačovej konferencii Puškár. Podľa neho navyše ide o "garážovú firmu", ktorá sídli v byte.

Rezort vnútra však tieto obvinenia odmieta. Vzhľadom na to, že predmetom zákazky boli brožúry, ministerstvo sa nemuselo pri ich obstarávaní riadiť zákonom o verejnom obstarávaní, no vykonalo prieskum trhu. "Oslovili sme sedem spoločností s požiadavkou, či by nám vedeli túto brožúru dodať a v akej cene. Zo všetkých oslovených spoločností reagovali len dve," uviedla Ľubomíra Miklovičová z komunikačného odboru MV SR.

Konečné rozhodnutie rezortu podľa nej ovplyvnil aj časový harmonogram, keďže len vybraná spoločnosť bola schopná pripraviť požadovaný informačný materiál v konečnej podobe takmer okamžite. "Spoločnosť Merkury dodáva informačné brožúry súvisiace s voľbami už viac ako desať rokov," doplnila Miklovičová.

Brožúry s názvom Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky 2012 obsahujú zákon o voľbách do parlamentu, ako aj komentáre k tejto právnej úprave. Určený je pre obce, obvodné úrady, volebné komisie, ako aj štatistický úrad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu