Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spolumajiteľ Penty žiada odstrániť spis Gorila z webov!

Gorila
Gorila

BRATISLAVA - Právnická kancelária Škubla & Partneri, ktorá zastupuje spolumajiteľa spoločnosti Penta Jaroslava Haščáka a spolupracovníka Penty Zoltána Vargu, vyzvala e-mailom aj listami internetové stránky, ktoré zverejnili údajný spis SIS Gorila, aby ho okamžite stiahli. Inak ich bude žalovať.

Informoval o tom v utorok internetovvý portál denníka SME. O oboch klientoch právnickej kancelárie sa v dokumente píše na mnohých miestach.

Advokáti vyzvali aj český server anet24.com na odstránenie spisu Gorila, pretože jeho "rozširovanie je v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi".

Právnická kancelária vysvetľuje svoju žiadosť tým, že dokumenty píšu či implikujú, že ich klienti sa zúčastňovali na nelegálnej alebo nedovolenej činnosti, a je porušovaná aj ich ochrana osobných údajov.

V Gorile, kde sa píše o korupcii politikov súkromnou firmou, sú okrem mien i rodné a telefónne čísla, dodal portál sme.sk.

 "Ak sporné dokumenty skutočne pochádzajú zo zdrojov Slovenskej informačnej služby, ako sa v nich tvrdí, potom sa na ne vzťahuje zákonná povinnosť mlčanlivosti a predstavujú utajované skutočnosti," napísali advokáti.

Hovorca Penty Martin Danko uviedol, že list adresovali zatiaľ 19 webom, ktoré Gorilu zverejnili. Sedem z nich už podľa spoločnosti údajný spis SIS stiahlo.

Penta chce tiež žalovať novinára Toma Nicholsona, ktorý mal údajný spis ako prvý a ku kauze sa teraz vyjadruje. Žalobu na konkrétne médium zatiaľ nepodali, povedal hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu