Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pavol Rusko Gorile verí: Haščák so mnou riešil privatizáciu!

Pavol Rusko prehovoril
Pavol Rusko prehovoril

BRATISLAVA – Bývalý minister hospodárstva a predchodca Jirka Malchárka Pavol Rusko tvrdí, že všetky fakty, ktoré sa odohrávali koncom druhej vlády Mikuláša Dzurindu, svedčia o tom, že spis Gorila je pravdivý. Dokonca šokuje prehlásením, že on privatizáciu s finančnou skupinou riešiť nechcel, a preto musel skončiť, zničili jeho stranu a dosadili Malchárka.

Rusko naznačil, že Jaroslav Haščák z Penty sa snažil nakontaktovať aj na neho a chcel s ním riešiť privatizáciu teplární a energetiky, o ktorej sa píše aj v spise Gorila. Podľa údajného spisu SIS totiž členovia FNM a minister hospodárstva Malchárek brali provízie práve od finančnej skupiny. „Haščáka za mnou doviedol Jirko Malchárek niekedy v marci 2005, keď som bol ministrom hospodárstva, Jirko sa s Haščákom na rozdiel odo mňa stretával. Na začiatku nechceli odo mňa nič. Iba chceli vedieť, či som ochotný vôbec niečo urobiť. Mali predstavu o ovládnutí energetického priestoru, zaujímala ich privatizácia teplární a energetiky. Ja som to odmietol. Navyše ministerstvo hospodárstva spadalo pod krížovú kontrolu koaličných partnerov, sám by som o tom ani rozhodnúť nemohol,“ povedal Rusko týždenníku Plus 7 dní.

Potom podľa Ruska nabrali udalosti rýchly spád a cez mediálnu kampaň sa ho zainteresovaní ľudia zbavili. Tvrdí, že Malchárek začal kampaň v rámci strany ANO a postupne sa pridali aj koaliční partneri z SMK, SDKÚ aj KDH. „Ja som musel odísť, aby sa Malchárek mohol stať ministrom hospodárstva. Súvislosti mi začali dochádzať na jeseň 2005. Celé to kupovanie poslancov, de facto odkúpenie celého poslaneckého klubu ANO, sa odohralo v réžii Penty, Jirka Malchárka, Ruda Zajaca, Ľuba Lintnera. Tam niekde sa narodila kauza Gorila. Nemám žiadny dôvod Gorile neveriť,“ dodáva Rusko. Ten vraj dostal prvé informácie o kupovaní poslancov, ktoré sa spomínajú aj v spise Gorila na jeseň 2005.

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu