Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Malackách sa ľudia búria proti vysťahovaniu Dobrovodského Rómov

Rómovia z Družstevnej ulice v Malackách
Rómovia z Družstevnej ulice v Malackách (Zdroj: archív)

MALACKY – O zámere zriadenia špeciálneho bývania, ktoré by mohlo vyriešiť dlhotrvajúci problém susedského spolužitia s neprispôsobivými rómskymi rodinami na Družstevnej ulici, sa na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Malackách nehlasovalo. Po vyše piatich hodinách bolo rokovanie prerušené a bude pokračovať v stredu 30. novembra.

 Zasadnutiu bude predchádzať verejné stretnutie poslancov s obyvateľmi sídliska Juh, ktorí svoje odmietavé stanovisko s presťahovaním neprispôsobivých rómskych rodín z Družstevnej ulice vyjadrili v petícii s 1260 podpismi. Uskutoční sa v utorok 29. novembra o 18.00 h v priestoroch ZŠ Štúrova na sídlisku Juh.

Šesť mestských poslancov požiadalo primátora Malaciek Jozefa Ondrejku o zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva s tým, že chcú predložiť návrh na riešenie situácie na Družstevnej ulici a s ním súvisiaci zámer zriadenia špeciálneho bývania v objekte Bratislavskej vodárenskej spoločnosti v areáli Vampíl v južnej časti mesta Malacky. "Na požiadanie poslancov z daného volebného obvodu bolo do programu zaradené aj rokovanie o petícii 1260 občanov z lokality Juh, ktorá vznikla počas troch dní ako reakcia na zverejnenie materiálu určeného na prerokovanie v zastupiteľstve. Obyvatelia tejto lokality majú výhrady k tomu, že pred prípravou materiálu s nimi nikto obsah nekonzultoval. Vyjadrujú vážne obavy zo zhoršenie kvality života po zriadení špeciálneho bývania pre neprispôsobivých spoluobčanov v ich obvode," uviedla Tatiana Búbelová z Mestského úradu v Malackách.

Na rokovaní ostatného mestského zastupiteľstva sa zúčastnili aj zástupcovia problémových rómskych rodín, ich nespokojní susedia z Družstevnej ulice a v hojnom počte aj obyvatelia zo sídliska Juh.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu