Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zvrat v Dobrovodského kauze: Rómov na sídlisko nepresťahujú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/MALACKY - Až 1600 ľudí z malackého sídliska Juh, ktorí podpísali petíciu proti príchodu skupiny problémových občanov z Družstevnej ulice, sa môže tešiť z víťazstva. Mestskí poslanci rozhodli, že im byty na sídlisku neposkytnú. Niekoľko desiatok Rómov tak zostáva bývať vedľa zúfalého Oskara Dobrovodského.

"Včera bolo zasadanie poslancov MsZ v Malackách a stiahli návrh presťahovanie Rómov, čiže 38 ľudí zostáva v chatrči na 47 metroch štvorcových, bez strechy, WC, žumpy a strážených políciou," napísal nám Dobrovodský.

Mesto Malacky chcelo pre 35 Rómov prerobiť objekt bývalej vodárne na sídlisku. Primátor Jozef Ondrejka tvrdil, že nové byty dostanú len na určitú dobu. V prípade, že budú robiť problémy, o ubytovanie mali prísť. 
 
Väčšine obyvateľov sídliska sa však noví susedia vôbec nepáčili. Tvrdili, že mesto síce nedokáže postaviť ani len nové parkovisko, pre byty však prostriedky nachádza. 
 
Konflikt medzi rodinami Danihelovciov, Galbavých a ich susedom Dobrovodským pozná celé Slovensko. Všetko začalo pred dvoma rokmi, keď si skupina Rómov po presťahovaní na Družstevnú ulicu načierno postavila chatrče bez hygienických zariadení.
 
Na malom priestore začali žiť okolo desiatky ľudí vrátane malých detí. Susedia nedokázali zvládnuť ich životný štýl a celá situácia sa stupňovala až natoľko, že prípad na jar osobne riešil aj minister vnútra Daniel Lipšic.
 
Po jeho návšteve pribudli na inkriminovanom mieste policajné kamery, ktoré monitorujú situáciu a posilnili sa policajné hliadky. Po ich inštalovaní čiastočne ubudli prejavy výtržností aj drobné krádeže, avšak napäté susedské vzťahy naďalej pretrvávajú. Z chatrčí sa v letnom období šíri neznesiteľný zápach. Zo strany Rómov nie sú výnimočné dokonca ani vyhrážky zabitím členov rodiny Dobrovodskej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu