Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Najbohatšia Slovenka v Česku obeťou podvodu: Podpísala miliardovú zmenku!

Eva Vítková počas rozvodového konania s manželom známym z kauzy Tipos Zobraziť galériu (2)
Eva Vítková počas rozvodového konania s manželom známym z kauzy Tipos

BRATISLAVA – Bývalá polovička jedného z najbohatších Čechov Radovana Vítka, ktorého Slováci poznajú najmä vďaka kauze Tipos, sa dostala do poriadnych problémov . Počas rozvodu s miliardárom podpísala Eva, inak rodáčka z Bratislavy, čistú zmenku. Teraz jej hrozí, že bude musieť zaplatiť takmer miliardu českých korún, čiže 33 miliónov eur.

Rozvod manželov Vítkovcov bol ostro sledovaný, pretože spoločne bojovali o dieťa, ale aj o veľké peniaze. Vítek prepísal majetok na svoju mamu, a dokonca na seba exmanželia vyťahovali špinu zo spoločné života. Súd vtedy rozhodol, že manželke musí vyplatiť 50 miliónov českých korún a platiť jej aj rozprávkové výživné. Teraz sa však objavila na súde zmenka, ktorú požaduje od Vítkovej preplatiť istá firma Summertime. Tá totiž v čase rozvodu nemala peniaze a chcel si ich požičať na právnikov. Podpísala preto podľa denníka Blesk čistú zmenku.

Eva Vítková
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ČTK)



Vítková teraz tvrdí, že za to nikdy nič nedostala a ide o podvod. Keďže vychováva dieťa miliardára, ten sa do sporu zapojil a obhajuje svoju exmanželku. Pražský súd už vydal rozkaz, podľa ktorého musí Vítková zmenku zaplatiť. Má to však háčik. Radovan Vítek, ktorý sa objavil v minulosti aj na konskom póle v Tatrách a jeho meno figurovalo aj v súvislosti s mimosúdnou dohodou v kauze Tipos, tvrdí, že sudkyňa, ktorá rozhodla o platnosti zmenky, je v kauze namočená.

Sudkyňa Jindriška Dohnalová sa vraj kamaráti s advokátkou firmy, ktorá zmenku vlastní. Pôvodne ju získala firma Merone, ktorej konateľ tvrdí, že jeho deväť najlepších advokátov pomáhalo Vítkovej pri rozvode a peniaze si preto zaslúži. Neskôr zmenku predali firme Summertime.  Vraj zmenku ponúkali aj viacerým podnikateľom za 200 miliónov korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu