Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Večerná dráma pri Pezinku, vodič na úteku: FOTO Nebezpečné manévre zastavila streľba

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook - Polícia SR - Bratislavský kraj)

BUDMERICE - Unikajúceho vodiča zastavili až výstrely zo služobnej zbrane! O večernej dráme, ktorá odštartovala v obci Budmerice (okres Pezinok) informovala polícia prostredníctvom sociálnej siete. Mužovi hrozia v prípade preukázania viny dva roky za mrežami.

Policajti v sobotu krátko po 21. hod. spozorovali odchádzať z čerpacej stanice v obci Budmerice vozidlo značky Renault Megane. "O vodičovi tohto vozidla na základe miestnej a osobnej znalosti vedeli, že má mať uložený doživotný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Z uvedeného dôvodu sa policajti rozhodli vodiča zastaviť a podrobiť kontrole," opísala polícia v príspevku.

Večerná dráma pri Pezinku,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook - Polícia SR - Bratislavský kraj)

Vodič však nerešpektoval svetelné a zvukové znamenia k zastaveniu vozidla. Vysokou rýchlosťou pokračoval v jazde v smere do obce Štefanová a ďalej do obce Doľany. Potom zmenil smer a vošiel na poľnú cestu.

"Nakoľko sa nachádzali na voľnom priestranstve a v bezprostrednom okolí sa nenachádzali žiadne iné osoby ani dopravné prostriedky, jeden z policajtov použil dva varovné výstrely do vzduchu zo služobnej zbrane," objasnila ďalej polícia.

Varovné výstrely nezabrali

Ani to však nestačilo a muž pokračoval v nebezpečných manévroch. Tie stopla až ďalšia streľba. "Policajt v súlade s ustanoveniami zákona o Policajnom zbore opakovane vystrelil na zastavované vozidlo a zasiahol jedno z jeho kolies, na čo vodič s vozidlom zastavil," uviedli ochrancovia zákona.

MIMORIADNA SPRÁVA Medzinárodná akcia Bossanova: NAKA na Slovensku zadržala šesť mužov a ženu

Šofér napokon skončil na policajnom oddelení. Ukázalo sa, že pred jazdou nepil. No aj napriek tomu si poriadne zavaril. "Vo vozidle sa spolu s ním nachádzala aj spolujazdkyňa, pričom počas vykonania služobného zákroku ani použitia zbrane k zraneniam osôb nedošlo," dodala polícia.

Hrozia mu dva roky

Muž je podľa polície dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

"Vzhľadom na skutočnosť, že 39-ročný muž mal viesť vozidlo napriek doživotnému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá, poverený príslušník zároveň spracuje podnet k podaniu návrhu na jeho väzobné stíhanie. Bližšie okolnosti tohto prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," uzavrela polícia.

Viac o téme: Polícia VýstrelyBudmerice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu