Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

MIMORIADNA SPRÁVA Medzinárodná akcia Bossanova: NAKA na Slovensku zadržala šesť mužov a ženu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Policajti Národnej kriminálnej agentúry rozbili organizovanú skupinu! Počas medzinárodnej policajnej akcie "Bossanova" zadržali na Slovensku šesť mužov a jednu ženu. Obvinili ich zo zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami a zo zločinu neoprávneného podnikania. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Prečítajte si aj: VOĽBY 2020 Prvý prípad volebnej korupcie! Chceli uplatiť poslanca OĽaNO: NAKA obvinila jednu osobu

Policajti NAKA sa zapojili do medzinárodnej akcie zameranej na zadržanie organizovanej skupiny páchateľov, ktorí mali predávať lieky na podporu potencie bez príslušných oprávnení na predaj, uchovávanie a ďalšiu distribúciu. Liečivá pritom obsahovali účinné látky, viazné na lekársky predpis.

"Podľa zistení polície mali lieky distribuovať do nemecky hovoriacich krajín a zároveň aj na Slovensko, kde ich mali uskladniť pred tým, ako ich poslali zákazníkom, ktorí si tieto lieky objednali cez internet," priblížila polícia.

Zásah vo viacerých krajinách

Policajti akciu spustili 5. februára ráno o štvrtej hodine. Zasahovali aj v ďalších štyroch krajinách, a to vo Francúzsku, v Nemecku, v Poľsku a v Českej republike.

"Na Slovensku zasahovali policajti v okrese Trnava, v Galante a v Šali. Zadržali šiestich mužov a jednu ženu. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami a zo zločinu neoprávneného podnikania," upresnili ochrancovia zákona.

Ako ďalej uviedli, počas piatich domových prehliadok zaistili rôzny dôkazový materiál, okrem mobilov, listín, počítačov, USB nosičov, platobných kariet aj takmer tisícku rôznych tabliet.

"Po dokázaní viny hrozí páchateľom za neoprávnené zaobchádzanie s liekmi a liečivami trest odňatia slobody na tri až osem rokov a za neoprávnené podnikanie štyri až osem rokov," uzavrela polícia.

Viac o téme: Polícia NAKAAkcia Bossanova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu