Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Streľba pred berlínskym hudobným klubom: FOTO Hlásia jednu obeť a zranených

Streľba v Berlíne Zobraziť galériu (3)
Streľba v Berlíne (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Jeden človek prišiel o život a ďalší štyria utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v noci na sobotu pred berlínskou halou Tempodrom. Okolnosti streľby zostávajú nejasné, informovala agentúra DPA.

K udalosti došlo v piatok pred 23:00 h pred halou Tempodromom v berlínskej štvrti Kreuzberg, v ktorej sa konajú rôzne kultúrne a zábavné podujatia. V čase streľby v aréne prebiehala turecká komediálna šou za účasti tisícov divákov, prevažne z radov berlínskych Turkov. Nie je však jasné, či krvavý incident súvisel s týmto predstavením.

Streľba v Berlíne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Návštevníci šou o streľbe pred Tempodromom nevedeli, a preto medzi nimi nevypukla panika. Polícia, ktorá na miesto vyslala veľké množstvo príslušníkov, následne budovu evakuovala.

Celé okolie haly uzavreli a strážili policajti vyzbrojení automatickými zbraňami, ktorí prehľadávali aj park a športoviská v blízkosti Tempodromu.

Streľba v Berlíne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Troch zranených previezli do nemocnice. "Momentálne nemáme nijaké ďalšie informácie," uviedol v sobotu ráno policajný hovorca, ktorého citovala agentúra DPA.

Viac o téme: StreľbaZraneníMŕtviPolícia Berlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu