Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dva dni hrozili súdu v Trnave bombou: Polícia už obvinila mladého chlapca s dievčaťom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

TRNAVA - Pre nahlásenú bombou museli minulý týždeň dva dni po sebe evakuovať priestory Krajského súdu v Trnave. Policajný pyrotechnik a psovodi so psami špeciálne cvičenými na vyhľadávanie výbušnín budovu po oba dni prehľadávali, žiadnu však nenašli. Úspešnejší boli kriminalisti, ktorých stopa priviedla do Horných Zeleníc v okrese Hlohovec.

„Na základe príkazu súdu vykonali za pomoci pohotovostného policajného útvaru domovú prehliadku, pri ktorej zadržali tri osoby. Po vykonaní potrebných úkonov dve osoby zo zadržania prepustili. Na základe získaných dôkazov vyšetrovateľ obvinil 19-ročného muža a ženu v rovnakom veku z prečinu šírenia poplašnej správy. Najskôr volala v stredu 15. januára na tiesňovú linku žena a po dvoch minútach výstrahu zopakoval muž. Na druhý deň, v čase konania mužovho súdneho pojednávania, volal už on sám. Obvinený zostal aj naďalej zadržaný s návrhom na väzobné stíhanie,“ informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Dodala, že v zmysle zákona je za vážne znepokojenie obyvateľstva šírením poplašnej správy možné uložiť odňatie slobody na jeden rok až päť rokov. Výhražné telefonáty spôsobili vo štvrtok oneskorenie naplánovaných pojednávaní. Telefonát v stredu bol podľa informácií omylom, v tento deň neboli na súde naplánované žiadne pojednávania.

Viac o téme: BombaPolícia Súd TrnavaPoplašná správaHorné Zelenice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu